VerfonlineXL blog

Sikkens buitenlak

Lente is hét seizoen van het jaar dat we ons graag vertoeven in onze tweede huiskamer: het balkon, de voortuin, de achtertuin of gewoon lekker op het dakterras. Wat genieten we ervan om ‘de buitenboel weer klaar te maken’! De barbecue wordt weer uit de schuur gehaald, de vijver wordt verschoond, het onkruid wordt gewied en de fleecedekens worden neergelegd.

Magneetverf: wat is het en hoe breng je het aan?

Magneetverf is niet, zoals de naam suggereert, verf met magnetische eigenschappen. Het is een verf op waterbasis waar heel fijn ijzerpoeder aan is toegevoegd. Officieel heet het ferromagnetische verf. Dit voel je direct als je een pot magneetverf optilt; de ijzerdeeltjes maken de pot namelijk veel zwaarder dan je van een normale pot verf zou verwachten.

Alles wat je moet weten over vernis

Vernis is een transparant laagje dat je aanbrengt ter bescherming van de onderliggende laag tegen vocht, schimmels, slijtage of UV-licht. Zoals op trappen, meubels, kozijnen, of op plekken die nat kunnen worden, zoals een achterwand in de keuken of op tafel. Ook wordt vernis op muziekinstrumenten gebruikt ter bescherming.

Spachtelputz gebruiken? Lees dit artikel voordat je aan de slag gaat

Spachtelputz is een sierpleisterlaag met reliëf voor muren en plafonds. Het bestaat voor 4/5 uit witte, gebroken marmerkorrels, en voor 1/5 uit lijm, dat dient als bindmiddel. Het is in drie korrelgroottes verkrijgbaar; extra fijn, fijn en middel. Hoewel spachtelputz van zichzelf wit(achtig) is, kan het door toevoeging van natuurlijke pigmenten in elke gewenste kleur gemengd worden.

Waarom Sigma S2U Allure Gloss de ideale houtverf is

Kozijnen, deuren en houtwerk eens in de 10 jaar schilderen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is tegenwoordig mogelijk met de nieuwste verfproducten, zoals de Sigma S2U Allure Gloss en Satin. Deze houtverf producten zorgen ervoor dat je bijna een decennium kunt genieten van je geschilderd houtwerk buiten, terwijl de kwaliteit van de laklaag goed blijft. Hoe dat kan leggen we je graag uit.