• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Krijtverf (1)

Merken
ACTIE!
 L'Authentique Krijtverf 1 liter
L'Authentique Krijtverf 1 liter
58,49 52,64
Toon 1 - 1 van 1

Krijtverf

Krijtverf is een matte verfsoort dat zeker niet te verwarren is met schoolbordverf. De verf dankt haar naam aan de eigenzinnige, poedermatte finish dat aan krijt doet denken en heeft veel meer pigment dan andere verfsoorten. Het voelt zelfs ruw aan. Een geheel ander effect dan verfsoorten zoals matte lakverf en latexverf dus. Deze verfsoorten zijn ook mat, maar geven meubels en muren een geheel andere uitstraling.

 

Voor welke ondergronden is krijtverf geschikt?

Alle soorten muren en alle soorten hout. Dus ook je houten eetkamerset, het houten bureau van je opa, de houten decoratie als cadeau voor je vriendin of zelfs de houten speeltjes van je neefje kunnen in de krijtverf. Handig aan krijtverf is dat de verf mooi egaal opdroogt, ontzettend dekkend is en geen vlekken achterlaat als het hele object geverfd is. Ook is de droogtijd kort, dus die ene muur of kast is relatief snel in de verf gezet.

 

Heb ik grondverf nodig bij krijtverf?

Dat ligt aan de ondergrond. Voor het verven van hout of houten meubels is geen grondverf nodig, behalve bij het verven van onbehandeld MDF. Ga je muren verven met krijtverf? Let dan op: bij zuigende of nieuw gepleisterde muren dien je de muur eerst te verven met een voorstrijkmiddel.

 

Welke kwasten heb ik nodig bij krijtverf?

Fijn voordeel: door de dikkere substantie van de verf vloeit deze niet zo uit zoals bij bijvoorbeeld matte lakverf. Meubels kun je het beste verven met een kwast voor watergedragen verf. Ga je echter muren verven, dan adviseren wij een grote blokkwast voor het mooiste krijteffect met matte uitstraling.

 

Wat doet krijtverf met mijn interieur?

Het grote voordeel van krijtverf is dat de uitstraling erg goed past binnen een industrieel, landelijk of zelfs romantisch-Engels interieur. Dit komt door de poedermatte finish, wat stoer en zacht tegelijk oogt. Of het nu een hippe lunchroom is met stoelen met donkerblauwe krijtverf of een wand van een kinderkamer met pastel roze krijtverf; deze verfsoort is de letterlijke ‘finishing touch’ van jouw woning, kantoor, winkel en alle meubels daarin.