VerfonlineXL blog

Het plafond witten: hoe doe je dat en wat heb je nodig?

Zo nu en dan moet het er toch van komen; je plafond moet dringend opnieuw geschilderd worden. Het plafond begint wat grauw te worden, of er is een lekkage geweest, of je bent zojuist verhuisd en het plafond van je nieuwe thuis heeft dringend wat TLC (Tender Love & Care) nodig. Tijd om de verf uit de kast te trekken en je plafond te witten!

St Marc of Universol, welke is beter?

Ammoniak, St Marc en Universol: allemaal kunnen worden gebruikt voor het reinigen van oppervlaktes voordat deze worden geschilderd. Omdat ammoniak een scherpe geur heeft en in hoge conentraties zelfs schadelijk kan zijn voor de gezondheid kun je dit reinigingmiddel beter niet gebruiken. St Marc en Universol zijn beide producten die veel gebruikt worden door zowel professionele schilders als doe-het-zelvers. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee?

Wanneer moet ik schilderstape verwijderen?

Welke verfklus je ook staat te wachten: het gebruik van schilderstape is een absolute aanrader. Met schilderstape maak je strakke randen en kun je oppervlakten rondom het schilderwerk beschermen. Je wilt dat een schilderstape goed plakt, strakke randen oplevert en weer makkelijk te verwijderen is. De keuze van de juiste schilderstape hangt van verschillende factoren af. Een goede hechting is belangrijk, maar in sommige gevallen wil je juist niet dat de hechting heel sterk is. Een voorbeeld hiervan is wanneer ondergronden pas geschilderd zijn en daardoor kwetsbaar zijn. Om beschadiging van de ondergrond wil je schilderstape ook niet langer laten zitten dan nodig is. Het is daarom belangrijk om schilderstape op tijd te verwijderen.