VerfonlineXL blog

Drogingsvertrager: wat is het & waarvoor dient het?

  • Geplaatst op

De drogingsvertrager zorgt ervoor dat de verf minder snel droogt. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit en kleur van de verf. Wil je zowel de muren als het plafond witten en heeft drogingsvertrager alleen nut voor het plafond? Dan kun je ervoor kiezen om de drogingsvertrager alleen aan de verf voor het plafond toe te voegen.

Sikkens buitenlak: de beste buitenverf voor de professional tot de doe-het-zelver

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Lente is hét seizoen van het jaar dat we ons graag vertoeven in onze tweede huiskamer: het balkon, de voortuin, de achtertuin of gewoon lekker op het dakterras. Wat genieten we ervan om ‘de buitenboel weer klaar te maken’! De barbecue wordt weer uit de schuur gehaald, de vijver wordt verschoond, het onkruid wordt gewied en de fleecedekens worden neergelegd.

Magneetverf: wat is het en hoe breng je het aan?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Magneetverf is niet, zoals de naam suggereert, verf met magnetische eigenschappen. Het is een verf op waterbasis waar heel fijn ijzerpoeder aan is toegevoegd. Officieel heet het ferromagnetische verf. Dit voel je direct als je een pot magneetverf optilt; de ijzerdeeltjes maken de pot namelijk veel zwaarder dan je van een normale pot verf zou verwachten.

Alles wat je moet weten over vernis

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Vernis is een transparant laagje dat je aanbrengt ter bescherming van de onderliggende laag tegen vocht, schimmels, slijtage of UV-licht. Zoals op trappen, meubels, kozijnen, of op plekken die nat kunnen worden, zoals een achterwand in de keuken of op tafel. Ook wordt vernis op muziekinstrumenten gebruikt ter bescherming.

Spachtelputz gebruiken? Lees dit artikel voordat je aan de slag gaat

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Spachtelputz is een sierpleisterlaag met reliëf voor muren en plafonds. Het bestaat voor 4/5 uit witte, gebroken marmerkorrels, en voor 1/5 uit lijm, dat dient als bindmiddel. Het is in drie korrelgroottes verkrijgbaar; extra fijn, fijn en middel. Hoewel spachtelputz van zichzelf wit(achtig) is, kan het door toevoeging van natuurlijke pigmenten in elke gewenste kleur gemengd worden.