VerfonlineXL blog

Alles over trap verven

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Wanneer je het huis binnen gaat schilderen dan kom je voor de keuze te staan: ga ik stofferen of de trap verven? Het antwoord op deze vraag hangt van een hoop dingen af. Wat is het gebruik van de trap, intensief of matig? Stoffen bekleding op de trap werkt geluiddempend, maar houdt wel sneller stof en vuil vast dan wanneer we de trap verven. Ook is verf gemakkelijker te matchen qua kleur met de rest van het interieur van tapijt of stof. Een trapverf kun je immers op kleur laten maken. Redenen genoeg om ervoor te kiezen de trap te verven. Maar, waarmee dan?

Wat is het verschil tussen muurverf en latex verf?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Wanneer je op zoek gaat naar een muurverf dan is de kans groot dat je producten tegenkomt die latex verf worden genoemd. Omdat er tegelijkertijd net zoveel muurverf producten op de markt zijn die deze term niet in de naam hebben, rijst al snel de vraag: wat is het verschil tussen muurverf en latex verf?

Wat is betonlook verf?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Met een betonlook verf geef je muren en houten oppervlakten een moderne en tijdloze uitstraling. Het voordeel van een betonlook verf is dat deze makkelijk en snel aan te brengen is. Daarnaast is deze verf ook in verschillende kleuren beschikbaar, zodat je naar eigen wens een betonnen uitstraling kunt creëren.

Kleur van het jaar 2019: Spiced Honey

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Kleuren

Met de presentatie van de kleur van het jaar 2019 is de opvolger van de kleur van het jaar 2018 bekendgemaakt. De door Flexa gekozen kleur van het jaar 2019 is de kleur Spiced Honey. Deze warme, honingachtige kleur (de naam zegt het al) is bedoeld om licht en warmte te brengen in de ruimtes van je huis. De trend positivisme en dat probeert Flexa met de kleur Spiced Honey te creëren.

RAL 9016 - Verkeerswit

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Kleuren

RAL 9016 (ook wel Verkeerswit genoemd) behoort tot de RAL kleuren. Deze kleur is de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt nu veelvuldig gebruikt als kleur voor zowel muurverven als lakken. RAL 9016 is een hele lichte kleur en vergeleken met de RAL 9001 en RAL 9010 is deze wat grauwer en hierdoor is deze makkelijker te combineren met andere kleuren. Dit is dan ook één van de redenen waardoor deze kleur aan populariteit wint. Door de lichte tint is deze kleur daarnaast ook heel geschikt voor ruimtes met weinig lichtinval.