Blog

St Marc of Universol, welke is beter?

Ammoniak, St Marc en Universol: allemaal kunnen worden gebruikt voor het reinigen van oppervlaktes voordat deze worden geschilderd. Omdat ammoniak een scherpe geur heeft en in hoge conentraties zelfs schadelijk kan zijn voor de gezondheid kun je dit reinigingmiddel beter niet gebruiken. St Marc en Universol zijn beide producten die veel gebruikt worden door zowel professionele schilders als doe-het-zelvers. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee?

Budgetverf: het verschil tussen budget- en A-merken in muurverven

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Is een budgetverf voor de muren per definitie een slechtere muurverf dan van een A-merk? Deze vraag wordt veel gesteld door doe-het-zelvers en dat komt ook doordat je uit steeds meer verschillende merken budgetverf kunt kiezen. Neem Histor Monodek en Flexa Powerdek Muren en Plafonds. Beide zijn populaire budgetverven die vrij bekend zijn onder de doe-het-zelvers en dat is ook niet zo vreemd. Deze muurverven doen over het algemeen waar de doe-het-zelver om vraagt en het is met name de prijs die deze budgetverven interessant maakt. Waarom zou je daarom in plaats van een budgetverf kiezen voor een verf van een A-merk zoals Sikkens, Sigma of Wijzonol?

Productreview: Sigma Sigmatex Superlatex Matt

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Sigma Sigmatex Superlatex Matt verf behoort tot de populairste muurverven onder de professionele schilders en doe-het-zelvers en dat is niet voor niets: door de unieke combinatie van grondstoffen en bindmiddel heeft deze muurverf een hoge kwaliteit. Daarnaast dankt de Sigma Sigmatex Superlatex Matt zijn populariteit aan de veelzijdigheid. Je kunt deze verf gebruiken voor muren en plafonds en je kunt de Sigma Sigmatex Superlatex Matt ook gebruiken wanneer je de buitenmuren van je huis gaat verven.

Wanneer moet ik schilderstape verwijderen?

Welke verfklus je ook staat te wachten: het gebruik van schilderstape is een absolute aanrader. Met schilderstape maak je strakke randen en kun je oppervlakten rondom het schilderwerk beschermen. Je wilt dat een schilderstape goed plakt, strakke randen oplevert en weer makkelijk te verwijderen is. De keuze van de juiste schilderstape hangt van verschillende factoren af. Een goede hechting is belangrijk, maar in sommige gevallen wil je juist niet dat de hechting heel sterk is. Een voorbeeld hiervan is wanneer ondergronden pas geschilderd zijn en daardoor kwetsbaar zijn. Om beschadiging van de ondergrond wil je schilderstape ook niet langer laten zitten dan nodig is. Het is daarom belangrijk om schilderstape op tijd te verwijderen.

Wat is het verschil tussen grondverf en primers?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Loop een willekeurige verfzaak binnen en ze staan vaak dicht bij elkaar op het schap: grondverf en primers. Beide producten brengen een laag tussen de grondlaag en de laklaag en de namen van deze producten maken het verschil ook niet duidelijk. Het Engelse woord primer betekent namelijk grondverf. Als de namen al gelijk zijn, is er dan wel een verschil tussen een grondverf en primers?