• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Beits

Beits

Beits is een verfsoort dat enerzijds een afwerkingsmiddel en anderzijds een beschermingsmiddel is voor hout in en om je huis. Dit product zorgt ervoor dat vocht wel uit het hout kan, maar niet erin. Beits biedt hout langdurige bescherming tegen invloeden van vocht binnenshuis en buitenshuis. Denk aan interieur en exterieur van hout, zoals houten (tuin)meubelen. Voor hout buitenshuis is er buitenbeits en voor hout binnenshuis is er vanzelfsprekend binnenbeits.

 

Beits voor binnen

Binnenbeits is een afwerkingsmiddel en beschermingsmiddel voor hout binnenshuis en houdt invloeden van buitenaf tegen. Dankzij de werking van binnenbeits kan eventueel vocht goed uit het hout verdwijnen en blijft het niet in het hout zitten. Bij een laag lakverf is dit namelijk wel het geval, wat voor rottend hout zorgt. Elke houten ondergrond kan worden behandeld met beits, mits de ondergrond droog en stof- en vetvrij gemaakt is. Dit kan met een ontvetter of een verfreiniger. Tot slot moet je het hout schuren met droog schuurpapier.

 

Beits voor buiten

Grondverf is overbodig bij buitenbeits, want buitenbeits trekt diep in het hout. Buitenbeits is een erg goede verf dat bescherming biedt tegen vocht. Het is ideaal voor ondergronden die extra vochtig zijn. Buitenshuis is logischerwijs sprake van vochtige ondergronden, waardoor buitenbeits een belangrijke beits is. Beits is gemakkelijker mee te werken dan gewone verf, maar daarentegen gaat buitenbeits wel iets minder lang mee door de intensiteit van invloeden van buitenaf. Qua kleur beits heeft buitenbeits dekkende kleuren en transparante kleuren. Deze kleuren zijn meestal wit en groen, maar wij hebben zeker een ruimer kleurassortiment.

 

Transparante beits en dekkende beits

De verschillen tussen een transparante beits en een dekkende beits wordt verklaard door de namen. Bij een transparante binnenbeits is de houtnerf en de structuur van het hout goed zichtbaar. Let wel: hoe meer lagen beits, hoe dieper de kleur. Een dekkende binnenbeits daarentegen laat de houtnerf verdwijnen en heeft een mooie egale laag. Optisch is het eindresultaat hetzelfde als lakverf, slechts de glans zal minder zijn. Beide type beitsen hebben eigen kleuren die geschikt zijn.

 

Wat doet beits met mijn hout en houten meubelen?

Beits geeft een lange bescherming aan hout dankzij de vochtregulerende werking. Beits zorgt ervoor dat hout niet gaat rotten. Dit komt doordat de beits erg diep in het hout trekt. Naast de beitsen, zijn er ook nog boenwassen en oliën om de levensduur van het hout te verlengen. Wat voor houtbescherming en glans zorgt is binnenolie. Een andere olie is tuinolie; deze olie biedt het hout bescherming tegen schimmel, rotting en verkleuring. Boenwas tot slot, zorgt voor een mooie glanzende of matte afwerking en maakt het slijtvast.