• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Muurcoating (3)

Merken
Toepassing
Ondergrond
Glans
Basis
ACTIE!
 Sikkens Wapex 660 Mat
Sikkens Wapex 660 Mat
97,99 63,69
ACTIE!
 Sikkens Wapex 660
Sikkens Wapex 660
93,99 61,09
ACTIE!
 Sikkens Wapex PUR Clearcoat
Sikkens Wapex PUR Clearcoat
209,49 136,17
Toon 1 - 3 van 3

Muurcoating

Muurcoating is een geweldige manier om jouw buitenmuren te beschermen en tegelijkertijd een mooie afwerking te geven. Of je nu je huis een nieuwe look wilt geven of beschadigingen wilt herstellen, muurcoating biedt een veelzijdige oplossing. In onderstaande tekst zullen we je informeren over wat muurcoating precies is, het verschil tussen coating en verf, de verschillende soorten muurcoating die beschikbaar zijn, en hoe je de juiste soort kunt kiezen voor jouw specifieke behoeften.

Muurcoating, wat houdt het in?

Muurcoating is een speciaal soort afwerkingsproduct dat wordt aangebracht op binnen- en/of buitenmuren. Het heeft als doel om je muren te beschermen tegen weersinvloeden en tegelijkertijd een mooie afwerking te bieden. Deze coating fungeert als een beschermende laag die je muren beschermt tegen vocht, UV-straling, schimmelvorming en andere externe factoren. Daarnaast zorgt muurcoating voor een waterafstotende laag die de levensduur van je muren verlengt en het onderhoud ervan vereenvoudigt. 

Muurcoating of muurverf?

In principe is er geen verschil tussen coating en verf, aangezien "coating" simpelweg de Engelse benaming is voor "verf". Echter, in de praktijk verwijst muurcoating meestal naar een specifiek type verf dat dikker is dan traditionele muurverf en een meer duurzame bescherming biedt. Muurcoating is ontworpen om beter bestand te zijn tegen externe invloeden en langdurige bescherming te bieden aan je muren.

Soorten muurcoating

Er zijn diverse soorten muurcoatings beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en toepassingen. Acrylmuurcoating is gebaseerd op acrylhars en staat bekend om zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Het is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en biedt bescherming tegen vocht en weersinvloeden. Daarnaast is acrylmuurcoating verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan het worden aangepast aan jouw specifieke wensen. Silicaatmuurcoating is gebaseerd op waterglas en heeft uitstekende hechtingseigenschappen. Het is ideaal voor minerale ondergronden, zoals beton en baksteen. Silicaatmuurcoating biedt een goede bescherming tegen vocht en is zeer ademend, waardoor het vocht in de muren kan ontsnappen. 

Bij het kiezen van de juiste muurcoating is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de staat van je muren, het beoogde resultaat en je persoonlijke voorkeuren. Het is raadzaam om advies in te winnen bij ons, een professionele schilder of een andere specialist in muurcoatings om de juiste keuze te maken. Ze kunnen je helpen bij het selecteren van de geschikte coating voor jouw specifieke situatie en het gewenste eindresultaat.

Muurcoating bij VerfonlineXL

Muurcoating is een uitstekende manier om je buitenmuren te beschermen en te verfraaien. Het biedt een duurzame bescherming tegen verschillende weersomstandigheden en geeft je muren een prachtige afwerking. Met verschillende soorten muurcoatings beschikbaar, kun je de juiste keuze maken op basis van je behoeften en voorkeuren. Investeer in muurcoating en geniet van de vele voordelen die het biedt: een langere levensduur van je muren en een aantrekkelijk resultaat. Raadpleeg een professional voor advies en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.