• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Structuurverf (3)

Merken
Toepassing
Ondergrond
Glans
Basis
ACTIE!
 Sigma Facade Topcoat Quartz Matt
Sigma Facade Topcoat Quartz Matt
278,04 139,95
ACTIE!
 Sigma Kwarts Matt
Sigma Kwarts Matt
76,49 49,72
ACTIE!
 Sikkens Alphacoat
Sikkens Alphacoat
375,99 244,39
Toon 1 - 3 van 3

Structuurverf

Wil je je huis een unieke uitstraling geven? Dan kun je je muren verven met muurverf met structuur. Deze speciale muurverf, ook wel structuurverf genoemd, is een verf met een speciale look. Je kunt deze gebruiken om je muren of plafond een nieuw en fris uiterlijk met reliëf te geven. Structuur Muurverf is, zoals de naam zegt, een verf met daarin een structuur verwerkt. Er zijn namelijk hier namelijk (zand)korrels aan toegevoegd. Hierdoor heeft de muurverf een korrelige structuur wanneer je hem aanbrengt. Met dit uiterlijk kun je lekker variëren. Er zijn namelijk verschillende soorten structuurverf, zoals structuurverf fijn. Al deze varianten hebben een eigen uitstraling.

De voordelen van structuurverf

Als je voor structuur muurverf kiest, dan profiteer je van een aantal voordelen. Het is namelijk zo dat deze verf voor een mooi en verrassend effect zorgt. Hier kun je veel richtingen mee op. Daarnaast kun je muurverf met structuur vrij snel en eenvoudig aanbrengen. Bovendien is structuurverf krachtig en heeft een goede dekking. Dit betekent dat je doorgaans genoeg hebt aan een enkele laag. Voor doe-het-zelvers met een druk schema is dit prettig. Maak bijvoorbeeld een dagje vrij en verf alle gewenste muren ineens. Wist je dat je je plafond ook kunt verven met structuurverf?

Verder is het fijn dat je structuurverf in vrijwel elke mogelijke kleur kunt laten mengen en heb je veel keuzemogelijkheden. Het is tevens zo dat de meeste structuurverven watervast zijn. Dit is prettig, omdat je vlekjes dan gemakkelijk met een spons kunt verwijderen. Wie is nou niet blij met schoonmaakgemak? Tot slot is het zo dat je structuur muurverf op veel ondergronden kunt aanbrengen. Denk maar aan beton, hout, egaal behangpapier in een goede staat, gips en zelfs board. Doordat je zoveel mogelijkheden hebt, zorg je ervoor dat je huis er superuniek uitziet.

Structuurverf plafond en muur

Intussen weet je dat je structuurverf op muren of plafond kunt aanbrengen. Houd er wel rekening mee dat het niet voldoende is om alleen te kiezen voor de beste structuur muurverf. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Als je eenmaal je structuur muurverf hebt gekocht, dan houd je rekening met een aantal belangrijke zaken voor een succesvolle verfklus. De eerst stap is het kopen van de juiste variant. Ga dus van tevoren na of je de verf voor binnen of buiten wil gebruiken. Structuurverf voor buiten moet namelijk weerstand kunnen bieden aan diverse klimaatbedreigingen. Verf voor binnen moet daarentegen aan andere eisen voldoen. Zo is het bijvoorbeeld handig als de verf vochtafstotend is. Je maakt je muren of plafond dan makkelijker schoon. Voor grote verfklussen is het wellicht handig om te zoeken naar een structuurverfaanbieding.

Nadat je de beste structuurverf hebt gekocht, verwijder je eventuele oude verf op je muur en vul je eventuele gaten op. Hierna plak je de muur af. Het is tevens belangrijk dat je je muur ontvet. Nu ga je aan de gang met het echte schilderproces. Eerst breng je voorstrijkmiddel aan zodat je structuurverf goed hecht. Daarna breng je de structuurverf aan met een blokkwast of een vachtroller.