VerfonlineXL blog

Wat is structuurverf?

Een geweldige manier om elke muur een eigen karakter te geven is structuurverf. Met deze veelzijdige verfsoort kun je je fantasie de vrije loop laten. Een bijkomend voordeel is dat eventuele oneffenheden veel minder opvallen onder een laagje structuurverf. Structuurverf is een latexverf waar (meestal zand-) korrels aan toegevoegd zijn, waardoor er structuur ontstaat als de verf op de muur wordt aangebracht. Afhankelijk van de gebruikte gereedschappen, en met een beetje oefening, kun je oneindig variëren in de vormen.

Productreview: Sigma Sigmapearl Clean Matt

Honden die na de wandeling modder tegen de muren van de hal smeren, spetters die tijdens het koken op de muur terechtkomen en kinderen die op hun kamer tijdens het spelen met hun speelgoed de muren per ongeluk raken. Zomaar wat voorbeelden waarbij je de muren moet schoonmaken. Zou het niet handig zijn als er een muurverf zou zijn die je gemakkelijk schoon kunt maken zonder dat de verflaag gaat opglanzen? Sigma heeft met de Sigmapearl Clean Matt muurverf hét antwoord gevonden op muren die regelmatig schoon moeten worden gemaakt.

Wat is voorstrijk?

Nadat je een mooi behang met een prachtig patroon of een geweldig mooie tint muurverf hebt uitgezocht, is het zaak om deze materialen goed tot hun recht te laten komen op de muur van je keuze. En daar komen de diverse voorstrijkmiddelen om de hoek kijken.

Alles over trap verven

Wanneer je het huis binnen gaat schilderen dan kom je voor de keuze te staan: ga ik stofferen of de trap verven? Het antwoord op deze vraag hangt van een hoop dingen af. Wat is het gebruik van de trap, intensief of matig? Stoffen bekleding op de trap werkt geluiddempend, maar houdt wel sneller stof en vuil vast dan wanneer we de trap verven. Ook is verf gemakkelijker te matchen qua kleur met de rest van het interieur van tapijt of stof. Een trapverf kun je immers op kleur laten maken. Redenen genoeg om ervoor te kiezen de trap te verven. Maar, waarmee dan?