• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Acrylaatkit (5)

Merken
Basis
ACTIE!
 Den Braven Kit Acryl Anti-Crack
Den Braven Kit Acryl Anti-Crack
7,78 3,99
ACTIE!
 Den Braven Kit Acryl-W
Den Braven Kit Acryl-W
5,79 2,99
ACTIE!
 Den Braven Kit Acryl Exterior+
Den Braven Kit Acryl Exterior+
8,33 4,99
ACTIE!
 Bison Siliconenkit Sanitair 310ml
Bison Siliconenkit Sanitair 310ml
13,29 11,96
ACTIE!
 Bison Siliconenkit Acrylbaden 310ml
Bison Siliconenkit Acrylbaden 310ml
15,19 13,67
Toon 1 - 5 van 5

Acrylaatkit

Ga je schilderen en wil je voegen in tussen plinten, plafonds, kozijnen en vensterbanken dichten? Dan kun je gebruik maken van een acrylaatkit. Het grote voordeel is dat acrylaatkit overschilderbaar is met verf. De verflaag maakt de aangebrachte kit zelfs sterker en zorgt ervoor dat de poriën worden afgedicht. Hierdoor hecht vuil zich minder makkelijk aan de kit en maakt deze daardoor onderhoudsvriendelijker.

Acrylaatkit is dus de ideale kit voor een mooi en langdurig resultaat na het schilderen. Let er wel op dat acrylaatkit alleen geschikt voor voegen waarbij weinig werking optreedt. Een voeg die van grootte verandert vraagt om een elastische kit en dan zijn er andere soorten kit die beter geschikt zijn, zoals een siliconenkit.

 

Verschillende soorten acrylaatkit

Er zijn verschillende soorten acrylaatkitten en welke geschikt is voor jouw klus hangt af van de omstandigheden. Wanneer je een veelzijdige kit zoekt voor een standaard klus dan is de Acryl-W van Den Braven een kwalitatief goede acrylaatkit. Kleine voegen kun je met deze kit goed wegwerken.

Bij grotere voegen dan kun je beter voor de Den Braven Acryl Anti-Crack kiezen. Deze is speciaal gemaakt om grote scheuren te overbruggen. Wil je voegen buiten dichten, dan is de acrylaat droogtijd belangrijk en kun je gebruik maken van de speciale Acryl Exterior+ acrylaatkit van Den Braven. Deze kit droogt sneller, waardoor je minder afhankelijk bent van het weer. Een kit op acrylbasis is echter wel minder goed bestand tegen water. Op dat punt scoort de siliconenkit weer beter.

 

Acrylaatkit aanbrengen

Bij het aanbrengen van acrylaatkit maak je gebruik van een kitspuit. Met dit handig stuk gereedschap kun je kit gelijkmatig over een voeg verdelen. Na het aanbrengen van de kit kun je deze overschilderen.

Let er wel op dat bij verf onderscheid wordt gemaakt tussen verf op water- en terpentinebasis. Controleer daarom eerst of de acrylaatkit die je wilt gaan toepassen geschikt is om te overschilderen met de verf die je wilt gaan aanbrengen. Wil je meer weten over hoe je acrylaatkit moet aanbrengen? Neem dan contact op met onze klantenservice.