• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Voorstrijk gipsplaat (7)

Merken
Toepassing
Ondergrond
Glans
Basis
ACTIE!
 Alabastine Voorstrijk Sneldrogend
Alabastine Voorstrijk Sneldrogend
58,60 52,74
ACTIE!
 Drost Devecryl Voorstrijk Dekkend
Drost Devecryl Voorstrijk Dekkend
39,44 31,55
ACTIE!
 Drost Devecryl Voorstrijk Transparant
Drost Devecryl Voorstrijk Transparant
128,07 102,46
ACTIE!
 Wijzonol Muurvoorstrijk
Wijzonol Muurvoorstrijk
41,70 25,02
ACTIE!
 Wijzonol Muurvoorstrijk Aankleurbaar
Wijzonol Muurvoorstrijk Aankleurbaar
43,40 26,04
ACTIE!
 Wijzonol Isoleergrond Wit
Wijzonol Isoleergrond Wit
95,15 57,09
Toon 1 - 7 van 7

Voorstrijk gipsplaat

Bij het maken van scheidingswanden gebruikt men vaak gipsplaat. Ook voor het dichten of verbeteren van een onafgewerkte, slechte muur komt gipsplaat goed van pas. Een gipsplaat bestaat uit een gipskern met aan beide kanten een kartonnen plaat. Om het karton aan het gips te hechten, wordt het gips gedroogd.

Nu vraag je je misschien af waarvoor het voorstrijken van een gipsplaat nodig is. Dat leggen we je graag even uit.

Doordat gips een open structuur heeft en veel vocht opneemt en karton glad is en niet goed hecht, is het voorstrijken van gipsplaten nodig. Hierdoor verminder je de zuigende werking of ga je deze tegen en verbeter je de hechting.

In ons assortiment heb je veel keuzemogelijkheden op het gebied van voorstrijkmiddel voor gipsplaten. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende merken, verpakkingen en toepassingen. Neem dus gauw een kijkje in het uitgebreide assortiment.

Is het voorstrijken van gipsplaat nodig?

Voorstrijk is een dunne, waterige substantie. Je brengt deze op een oppervlakte met een zuigende werking aan. Dit doe je door een kwast of roller te gebruiken. Door voorstrijkmiddel op gipsplaten aan te brengen ga je de zuigende werking van de ondergrond waarop dit middel is aangebracht, tegen.

Een gipsplaat voorstrijken is handig. Gipsplaat heeft namelijk een zuigende werking en je wil de zuigkracht tegengaan voor een betere hechting van de uiteindelijke afwerklaag. Het antwoord op de vraag is dus ja, het voorstrijken van gipsplaat is nodig.

Je gipsplaat voorstrijken voor stuken

Je kunt een gipsplaat voorstrijken voor stuken. Dit komt doordat een wand die van gipsplaat gemaakt is, ideaal is om te stuken. Stuken is niets anders dan het egaal afwerken van je muur of plafond. Dit komt goed van pas wanneer je muur of plafond niet recht meer is of gaten of oneffenheden bevat.

Voor het voorstrijken van je gipsplaat, is het wel belangrijk dat je het een en ander voorbereid. Het is bijvoorbeeld handig om de naden tussen de platen en de schroefgaten eerst op te vullen. Hierna gebruik je de voorstrijk uit onze collectie voordat je je muur of plafond gaat stukken.

Theoretisch kun je je muur of plafond zelf stuken, maar het is het beste om een stukadoor in te huren om deze klus voor je te klaren.