• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Voorstrijk stucwerk (5)

Merken
Toepassing
Ondergrond
Basis
ACTIE!
 Drost Devecryl Voorstrijk Transparant
Drost Devecryl Voorstrijk Transparant
128,07 102,46
ACTIE!
 Drost Devecryl Voorstrijk Dekkend
Drost Devecryl Voorstrijk Dekkend
39,44 31,55
Drost Devesil Hydrofobering
54,95
ACTIE!
 Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken
Alabastine Xtra Voorstrijk Vlekken
23,55 21,20
Toon 1 - 5 van 5

Voorstrijk stucwerk

Als je hebt geconstateerd dat bepaalde oppervlakken in of rondom je huis veel poederen of vocht opzuigen, dan kun je voorstrijk gebruiken. Met een voorstrijkmiddel behandel je de desbetreffende oppervlakken zodat stucwerk, behang of verf beter hecht. Voordat je voorstrijk stucwerk koopt, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten voorstrijkmiddelen zijn. Je gaat daarom eerst na welke variant je het beste kunt gebruiken. Dit bepaal je aan de hand van de materialen waar je mee te maken hebt en het doel van je klus. Je weet immers dat een goede voorbereiding het halve werk is, dus voor het beste eindresultaat van je voorstrijkmiddel stucwerk geven we je enkele tips.

Voorstrijk stucwerk aanbrengen

Als je van plan bent te stuken, dan mag de ondergrond niet te veel vocht opnemen. Gebeurt dit wel, dan hecht het stucwerk niet goed en gaat het gauw weer los. Om dit te voorkomen breng je een voorstrijkmiddel aan. Hierdoor geniet je van een prachtig, egaal eindresultaat waar je langdurig van kunt genieten. Het is in sommige gevallen zelfs belangrijk om na het stuken voorstrijk aan te brengen. Hierbij neemt het nieuwe stucwerk veel vocht op, waardoor verf of behanglijm te veel wordt opgenomen. Dit heeft als gevolg dat het desbetreffende product niet goed kan hechten, waardoor het behang gemakkelijk loslaat of er strepen ontstaan in je schilderwerk.

Heb je vastgesteld dat voorstrijk stucwerk aanbrengen noodzakelijk is, dan zorg je er eerst voor dat de wand helemaal droog, schoon en stofvrij is. Eventuele delen die geen behandeling nodig hebben dek je af. Ook bescherm je de vloer tegen knoeien. Is de wand die je wil behandelen superglad afgewerkt, dan kun je deze eerst opschuren met schuurgaas. Je zorgt er hierdoor voor dat het voorstrijkmiddel goed in de wand kan trekken. Vervolgens breng je je voorstrijk aan. Dit kan op diverse manieren, maar de eenvoudigste manier is om een drukspuit te vullen en daarmee de wand dun en gelijkmatig op te spuiten. Als je geen drukspuit hebt, kun je een blokkwast of grote roller gebruiken. Laat hierbij de kwast of roller eerst goed het voorstrijkmiddel opzuigen. Vervolgens bedek je de wand van onderen naar boven met een laag voorstrijk.

Voorstrijk stucwerk droogtijd

Vraag je je af wat de droogtijd van voorstrijk voor stucwerk is? Daar is er geen vast antwoord voor. De droogtijd kan namelijk variëren van 2 tot wel 12 uur. Dit heeft allemaal te maken met het type voorstrijk dat je gebruikt en kan verschillen van merk tot merk. Daarom is het handig om eerst goed op de verpakking van het voorstrijkmiddel te lezen hoe lang het nodig heeft om te drogen. Het is tevens handig om na te gaan hoe lang de primer, die je eerst hebt aangebracht, nodig heeft om te drogen. De primer moet immers eerst drogen voordat je kunt beginnen met het stuken. Sneldrogende primers zijn soms al binnen 2 uur droog, waarna je meteen een stuclaag kunt aanbrengen. Andere primers hebben echter tot wel 12 uur nodig om te drogen.