• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Badkamer verf (3)

Merken
Toepassing
Ondergrond
Glans
Basis
Afwasbaar
ACTIE!
 Sigma Sigmaresist Fungi Matt
Sigma Sigmaresist Fungi Matt
101,95 66,27
ACTIE!
 Wijzonol Badkamer Muurverf
Wijzonol Badkamer Muurverf
34,60 20,76
ACTIE!
 Sikkens Alpha Humitex SF
Sikkens Alpha Humitex SF
241,99 157,29
Toon 1 - 3 van 3

Badkamer verf

Is je badkamer toe aan een ander aanzien? Dan breng je toch verf van topkwaliteit aan? Bovendien gebruik je in de badkamer speciale badkamerverf. Deze muurverf beschermt je muren en plafond tegen vocht en hiermee voorkom je dus dat er schimmel ontstaat. Weet je dat je in ieder geval verf van topkwaliteit wil gebruiken, maar nog niet precies welke? Geen probleem. Je vindt in ons assortiment namelijk allerlei badkamer verfkleuren van uitstekende kwaliteit. Denk maar aan merken zoals Sigma, Sikkens en Wijzonol in kleuren zoals wit, crème, groen, bruin, enzovoorts. Je vindt in ons assortiment diverse verfsoorten voor muren en plafonds in vochtige ruimten.

Badkamerverf in plaats van wandtegels

Velen kiezen ervoor om hun badkamer te voorzien van wandtegels die gemakkelijker zijn te reinigen. Je hoeft de tegels bijvoorbeeld maar eens per week af te nemen. Zo blijft je badkamer er lang mooi uitzien. Echter, een muurverf badkamer ziet er ook prachtig uit. We verwijzen hier dus naar een badkamer die je met badkamerverf hebt geschilderd. Deze ziet er prachtig uit en is ook eenvoudig te onderhouden. Je kunt er na een tijdje dan voor kiezen om je badkamer een andere kleur te geven: een stuk makkelijker en goedkoper dan het vervangen van tegels.

Muurverf badkamer

Bij het verven van je badkamer houd je met andere zaken rekening dan wanneer je een droge ruimte verft. Zo is het belangrijk dat de muurverf voor de badkamer damp goed kan opnemen. Gebeurt dit niet, dan worden er druppeltjes gevormd die een voedingsbodem voor schimmels zijn. Je kiest daarom voor badkamerverf met die een open structuur. Deze verf neemt gemakkelijk vocht op en staat deze ook eenvoudig weer af. Zo voorkom je dat er schimmelvorming optreedt in je badkamer en zorg je ervoor dat deze mooi blijft.

Je kunt ook met latex voor badkamerdoeleinden aan de slag gaan. Hier verwijzen we naar dampdoorlatende latexverf. Dit type latex is onder andere geschikt voor vochtige ruimtes, waaronder de badkamer. Latex is dampdoorlatend. Hierdoor blijven gestucte plafonds en/of wanden ademen, en wordt de kans op schimmel aanzienlijk verlaagd. Bepaal zelf of je kiest voor speciale badkamerverf of latex voor badkamerdoeleinden. In alle gevallen is het belangrijk dat de verf een goede dekking heeft, dampopen en schimmelwerend is en een lange levensduur heeft. Je geniet zodoende lang van je mooi geverfde badkamer.

Verf in de badkamer aanbrengen

Voordat je je badkamer van verf voorziet, is het handig om na te gaan welke muurverf geschikt is voor de badkamer. Hierbij is het handig om te kiezen voor een tweecomponenten, waterdichte verf die je aanbrengt nadat je de wanden in je badkamer hebt voorbehandeld. Ga je nieuw stucwerk behandelen, dan fixeer je de ondergrond eerst met een fixeermiddel. Nadat dit middeltje is gedroogd, kun je de wanden twee keer met een topcoatverf behandelen. Hierna wacht je totdat de verf is gedroogd. Tot slot is het noodzakelijk om de muren af te kitten bij de aansluitingen van de vloer en het plafond. Zo voorkom je dat er water achter de stuc- of verflaag terechtkomt.