VerfonlineXL blog

Kleur van het jaar 2019: Spiced Honey

Met de presentatie van de kleur van het jaar 2019 is de opvolger van de kleur van het jaar 2018 bekendgemaakt. De door Flexa gekozen kleur van het jaar 2019 is de kleur Spiced Honey. Deze warme, honingachtige kleur (de naam zegt het al) is bedoeld om licht en warmte te brengen in de ruimtes van je huis. De trend positivisme en dat probeert Flexa met de kleur Spiced Honey te creëren.

RAL 9016 - Verkeerswit

RAL 9016 (ook wel Verkeerswit genoemd) behoort tot de RAL kleuren. Deze kleur is de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt nu veelvuldig gebruikt als kleur voor zowel muurverven als lakken. RAL 9016 is een hele lichte kleur en vergeleken met de RAL 9001 en RAL 9010 is deze wat grauwer en hierdoor is deze makkelijker te combineren met andere kleuren. Dit is dan ook één van de redenen waardoor deze kleur aan populariteit wint. Door de lichte tint is deze kleur daarnaast ook heel geschikt voor ruimtes met weinig lichtinval.

RAL 9010 - Zuiver wit

RAL 9010 (ook wel Zuiver Wit en Gebroken Wit genoemd) behoort tot de RAL kleuren en is na standaard wit de populairste lichte tint. Zo populair zelfs dat fabrikanten enkele verfproducten zelfs standaard in deze kleur aanbieden. Dat deze kleur zo populair is komt doordat het standaard wit wat harder is en RAL 9010 iets van het witte af is. Hierdoor is deze kleur een goed alternatief, zonder veel van de kleur standaard wit af te wijken.

RAL 9001 - Crèmewit

RAL 9001 (ook wel Crème Wit genoemd) behoort tot de RAL kleuren. Dit is een populaire lichte kleur die van oudsher veel in de bouw wordt gebruikt voor kozijnen en stopcontacten. Tegenwoordig neemt de populariteit echter af door de opkomst van andere lichte kleuren van de RAL waaier zoals de RAL 9003, RAL 9010 en RAL 9016.