• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Grondverf & primer

Grondverf & primer

Grondverf en primer zijn beide een basisverflaag die je aanbrengt om de afwerkende verf- of laklaag beter te laten hechten. Grondverf wordt hierbij gebruikt op houten oppervlakken, bevat grove bestanddelen en zorgt ervoor dat het oppervlak gladder wordt waardoor de verf- of laklaag beter kan hechten. Gebruik je geen grondverf op zuigend hout zoals onbehandeld hout dan trekt namelijk je verf- of laklaag in het hout en moet je het meerdere malen verven om een mooi resultaat te bereiken. Primer pas je toe op metalen- en plastic ondergronden. Ook deze zorgt voor een goede hechting tussen de ondergrond en de laklaag maar heeft ook als bijkomend voordeel dat hij bescherming biedt tegen roest en uv-straling.

 

Voordat je begint is het dus belangrijk om te weten van welk materiaal de ondergrond is en of deze een zuigende werking heeft. Er zijn ook universele primers verkrijgbaar welke je op diverse soorten ondergronden kan gebruiken. Ga dus goed voorbereid te werk. Heb je twijfels of mocht je vragen hebben aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben specialisten in huis en helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw verfklus.

 

Schuren na grondverf

Het is belangrijk om na het aanbrengen en laten drogen van de grondverf op kaal hout deze licht op te schuren met schuurpapier met een fijne korrel. De grondverf zorgt er namelijk voor dat de houtvezels omhoog komen te staan. Schuur je ze niet dan krijg je een oneffen effect op je afwerklaag. Schuur niet te hard en voorkom dat je doorschuurplekken krijgt.

Ook voor de primer raden wij aan om deze licht op te schuren. Hierdoor blijft de verf- of laklaag beter hechten voor een mooi- en egaal resultaat.

 

Grondverf en primer in kleur

Omdat over de grondverf meestal een andere kleurlaag geverfd wordt is er over het algemeen een beperkte keuze aan grondverfkleuren. Let bij het bestellen goed op welke kleur je kiest. Hierdoor voorkom je dat je meerdere lagen verf of lak eroverheen moet verven om een goede dekking te krijgen. Gebruik bij een licht gekleurde afwerking een lichte grondverf en bij een donkere afwerking een donkere grondverf. Verstandig is om 1 tint lichter te nemen dan de afdekkende verfkleur.

 

Grondverf en primer aanbieding

Voor alle grote en kleine klussen koop je de beste grondverf en primer bij Verfonline XL. Naast onze regelmatige aanbiedingen ben je bij ons altijd verzekerd van een scherpe prijs voor goedkope en kwalitatieve grondverf en primer.

 

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten grondverf en primer van de bekende A-merken Sikkens, Sigma, Wijzonol en Drost. Het type grondverf of primer bepaalt voor welke ondergrond deze geschikt is. Voor de ondergronden hout, metaal en kunststof hebben wij zeker geschikte grondverf en primer in ons assortiment. Bestellen doe je snel én eenvoudig bij Verfonline XL.

Staat de grondverf of primer waar je naar op zoek bent niet in het overzicht? Stuur dan een mail naar onze klantenservice. Wij gaan graag voor je op zoek.