• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Afwasbare muurverf (10)

Merken
Toepassing
Ondergrond
Glans
Basis
Afwasbaar
ACTIE!
 Sigma Sigmapearl Clean Matt
Sigma Sigmapearl Clean Matt
40,95 26,62
ACTIE!
 Histor Monodek Clean Muurverf
Histor Monodek Clean Muurverf
27,49 17,95
ACTIE!
 Sikkens Alphatex IQ Mat
Sikkens Alphatex IQ Mat
43,48 28,27
ACTIE!
 Sikkens Alphatex IQ Zijdeglans
Sikkens Alphatex IQ Zijdeglans
37,99 24,69
ACTIE!
 Sikkens Alpha Rezisto Mat Easy Clean
Sikkens Alpha Rezisto Mat Easy Clean
42,99 27,94
ACTIE!
 Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
35,60 21,36
ACTIE!
 Wijzonol Wijzotex Extra Mat
Wijzonol Wijzotex Extra Mat
253,25 151,95
ACTIE!
 Wijzonol Wijzotex Extra Reinigbaar
Wijzonol Wijzotex Extra Reinigbaar
227,22 136,33
ACTIE!
 Sikkens Alphatex Satin SF
Sikkens Alphatex Satin SF
346,99 225,54
Toon 1 - 10 van 10

Afwasbare muurverf

Speciaal voor muren die snel vuil kunnen worden is de afwasbare muurverf ontwikkeld. Deze muurverf zorgt ervoor dat je je muren gemakkelijk schoon kunt maken zonder dat je deze beschadigt of erg gaan glimmen na het schoonmaken. Dit is het antwoord op al die vlekken in de hal, keuken en kinderkamer. Ook in het bedrijfsleven wordt gebruik gemaakt van afwasbare muurverf. Denk bijvoorbeeld aan restaurants, ziekenhuizen en kinderdagverblijven. Op deze pagina vind je alle afwasbare muurverf van topkwaliteit.

 

Schrobvastheid

De mate van afwasbaarheid wordt bij muurverven aangegeven op basis van schrobvastheid klassen. Hoe lager de klasse, des te beter de muurverf bestand is tegen de slijtage die ontstaat bij het schoonmaken. Deze klassen lopen van 1 (zeer schrobvast) tot 5 (nauwelijks schrobvast). Voor muren in kamers die snel vuil kunnen worden is het aan te raden om een afwasbare muurverf met schrobvastheid klasse 1 of 2 te gebruiken. Overigens worden muurverven met schrobklasse 4 en 5 vrijwel niet verkocht.

 

Afwasbare muurverf met glans

Naast de schrobvastheid bepaalt de glans van de muurverf hoe makkelijk je de muren schoon kunt maken. Hoe hoger de glans, des te gladder wordt het muuroppervlak. Hierdoor is het lastiger voor vuil en vet om achter te blijven. Een zijdeglans muurverf is daardoor makkelijker te reinigen dan een matte muurverf. Er zijn echter goede afwasbare matte muurverven ontwikkeld die wel goed schoon te maken zijn. Het is dus vooral raadzaam te kijken naar de schrobklasse van een product.

 

Afwasbare muurverf aanbrengen

Een afwasbare muurverf breng je op dezelfde manier als een normale muurverf voor binnen aan. Dit betekent dat je de muren op een normale manier voor behandelt. Belangrijk is wel dat een afwasbare muurverf vaak ongeveer 4 weken nodig heeft om goed uit te harden voordat deze echt afwasbaar is geworden. Controleer daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing van de afwasbare muurverf voordat je deze blootstelt aan vuil en vet.

 

Afwasbare muurverf voor de keuken is erg populair. Alle muurverven op deze pagina zijn dan ook geschikt voor in de keuken, mits je die aanbrengt op een steenachtige muur.

 

Afwasbare muurverf merken

Op zoek naar afwasbare muurverf van een bepaald merk? Bekijk eens onze pagina’s met Sikkens afwasbare muurverf en Sigma afwasbare muurverf. Deze merken staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit producten. Neem dus gerust een kijkje op deze pagina’s.

 

Afwasbare muurverf op kleur gemaakt

Ga je voor de populaire witte afwasbare muurverf of kies je een persoonlijke kleur uit een van de duizenden opties? Bij Verfonline XL mengen wij graag de kleur die perfect bij jou past. Hierbij hoef je alleen het juiste RAL-nummer door te geven en het type muurverf dat je wilt. Denk wel goed na welke kleur je wilt. Kleurslagen liggen vaak dicht bij elkaar en kunnen een geheel andere uitwerking hebben. Let wel: eenmaal gemengde verf kan niet geretourneerd worden.

 

Heb je vragen over afwasbare muurverf? Neem contact op met onze specialisten! Dankzij jarenlange kennis over muurverf kunnen wij je alles vertellen over afwasbare muurverf voor je keuken, kamer, van Sikkens en van Sigma. Zo kan jij met een goede voorbereiding starten aan je klus.