• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Schutting beits (2)

Merken
Toepassing
Ondergrond
Basis
Kleur
ACTIE!
 Wijzonol Dekkend Tuinbeits
Wijzonol Dekkend Tuinbeits
44,50 26,70
ACTIE!
 Wijzonol Dekkend Tuinbeits 750 ml 9400 Klassiekbruin
Wijzonol Dekkend Tuinbeits 750 ml 9400 Klassiekbruin
32,05 18,43
Toon 1 - 2 van 2

Schutting beits

De schutting in de tuin zorgt niet alleen voor privacy, hij beschermt je ook tegen wind, inwaaiende regen en houdt zonlicht tegen om in schaduw te voorzien. Al deze elementen hebben een grote weerslag op de schutting. Door vocht kunnen schimmel en rotting optreden terwijl het zonlicht ervoor zorgt dat het hout verbleekt en langzaam vergaat. Om zo lang mogelijk van de schutting te kunnen genieten is het dus belangrijk om deze te beschermen. Dit doe je het beste met een dekkende of een transparante schuttingbeits.

Aanbrengen van schuttingbeits

Het is belangrijk om voor het aanbrengen van schuttingbeits eerst het hout licht op te schuren. Verwijder hierbij direct oude verflagen en vul eventuele gaten en scheuren op. Het schuren doe je in de richting van de houtnerf voor een optimaal effect. Let er echt goed op dat oude verflagen weg zijn. Schuttingbeits kan je wel over een oude beitslaag heen gebruiken, maar niet over andere verfsoorten. Beits zorgt er namelijk voor dat het hout kan blijven ademen, andere verfsoorten of lakken hebben deze eigenschap niet. Maak het hout vervolgens schoon, stof- en vetvrij.

Breng nu de schuttingbeits aan, waarbij je met de houtnerven mee werkt. Indien er druppels ontstaan moet je deze wel direct verwijderen.

Wil je meerdere lagen, zorg er dan voor dat de vorige laag goed gedroogd is. Hou hierbij de droogtijd aan die op de verpakking staat. Deze verschilt per merk. Voordat je de volgende laag aanbrengt schuur je het hout nog even licht op.

Schuttingbeits op kleur gemaakt   

Ga je voor een natuurlijke afwerking met transparante schuttingbeits of een dekkende kleur? Er zijn beitssoorten met een vaste kleurslag zoals schuttingbeits antraciet of klassiek bruin van Wijzonol. Ga je liever voor een persoonlijke kleur, dan kan dat allemaal. Bij Verfonline XL mengen wij graag de kleur die bij jou past. Hierbij hoef je alleen het juiste RAL-nummer door te geven. Denk wel goed na welke kleur je wilt. Kleurslagen liggen vaak dicht bij elkaar en kunnen een heel andere uitwerking hebben. Eenmaal gemengde verf kan niet geretourneerd worden.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw verfklus.

Op zoek naar een mooie schuttingbeits kleur?