Roestverf

  • Geplaatst op
Roestverf

Ben je benieuwd wat roestverf nou precies is? Waarvoor je het gebruikt? Dan is het lezen van dit blogartikel zeker waard. Je kunt met roestverf namelijk veel kanten op gaan. Zo zijn de toepassingen eindeloos met roestverf. We zullen je ook vertellen waar je deze verf het beste kunt aanbrengen. We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel wat meer op de hoogte bent van roestverf.  

Wat is roestverf? 

Roestverf is een verf waarin een groot aantal aan metaaldeeltjes in zit. Deze metaaldeeltjes gaan oxideren als je er roest activator op aanbrengt. Je ziet het dan niet meteen verandering maar na circa 10 uur heb je een mooi roest effect te pakken. De roestverf zal blijven oxideren dus het roest proces zal steeds verder blijven gaan. Roestverf voor op je muur is dus een manier om je wanden een mooie industriële look te geven. Maar wat houdt oxideren nou precies in? Oxideren is eigenlijk een chemisch proces waarbij een stof elektronen afgeeft aan een andere stof waarbij het oxidatiegetal van de eerste toeneemt en resulteert in een verandering van toestand.  

Waar kun je roestverf gebruiken? 

Zoals al eerder aangegeven is roestverf gemakkelijk aan te brengen, zowel binnen- en buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan de buitenlampen, aardewerk, potten, hekwerk enzovoort. Maar je ziet het vooral terugkomen op muren in je huis. Dit geeft namelijk een bijzondere sfeer in je huis. In veel woonwinkels zie je wel een tafel, lockerkasten, lampen en accessoires met een roest look. Zo kun je zelf ook dingen in je huis met een mooie roestverf voor op je muur om zo een nieuwe uitstraling te creëren. Zonder dat je nieuwe meubels moet kopen. Het is gemakkelijk aan te brengen met een kwast of roller.

Roestverf producten bij VerfonlineXL

Bij VerfonlineXL hebben we een breed assortiment aan roest verf, waaronder ook de anti roest verf met als voorbeeld de: PUURKleur Oxido Basis. Deze anti roest verf heeft een matte afwerking en is geschikt voor binnen en buiten. Deze anti roest verf kun je gebruiken voor: staal, gietijzer en gecoat. Maar wat is anti roest verf nu precies? Anti roest verf is een metaalverf waarmee je roest doet voorkomen. Door weersomstandigheden zoals: regen, vocht en zuurstof kan metaal gaan roesten. Je kunt de anti roest verf gemakkelijk aanbrengen op de verroeste plekken.   

De PUURKleur Oxido Basis is een decoratieve verf die echt gaat roesten wanneer deze wordt geactiveerd met Oxido Activator. Hierdoor kun je je oppervlakte een verweerd effect geven. Met de verf op waterbasis kun je op verschillende ondergronden toepassen: Stucwerk, hout, metaal en kunststof. Bij kaal metaal en kunststof zul je wel een primer moeten aanbrengen voordat je PUURKleur Oxido Basis aan kunt brengen. De Oxido basis is gemakkelijk aan te brengen met een kwast of een roller.  

Bij VerfonlineXL heb je dus verschillende soorten roestverf. Hieronder zie je nog eens twéé producten van Oxido die goed van pas komen voor het werken tegen roest. 

We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel wat meer op de hoogte bent van het werken met roestverf en wat het nu precies is. Wil je toch nog wat meer informatie krijgen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij beschikken over de juiste informatie waardoor je snel aan de slag kunt gaan met je klus, zonder dat je nog enkele twijfels hebt. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. De klantenservice is bereikbaar via e-mail of telefonisch.