• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Tegelverf (2)

Merken
ACTIE!
 Alabastine Warmtebestendige Tegellak
Alabastine Warmtebestendige Tegellak
50,55 45,50
ACTIE!
 Alabastine Warmtebestendige Tegelgrondverf
Alabastine Warmtebestendige Tegelgrondverf
27,70 24,93
Toon 1 - 2 van 2

Tegelverf

Wat is tegelverf?

Tegelverf is een speciale muurverf waarmee je makkelijk tegels kunt overschilderen. Ben je uitgekeken op de tegels in je keuken of je badkamer maar wil je geen sloopwerk of geklus met nieuwe tegels? Met tegelverf geef je snel en eenvoudig een nieuwe look aan je tegels en het is een stuk goedkoper dan het vervangen van je oude tegels. Bovendien kun je met sjablonen leuke patronen schilderen en de ruimte helemaal persoonlijk maken.

 

De meeste tegels zijn glad en hebben een hard oppervlak. Je kunt je afvragen hoe muurverf nu op een betegelde muur hecht. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je op een eenvoudige manier tegels aan de wand kunt overschilderen. Heb je hierna nog vragen, dan staat de klantenservice van VerfonlineXL voor je klaar met passend advies. 

 

Tegels schoonmaken

Voordat je tegelverf gebruikt is het belangrijk om de tegels grondig te ontvetten. Hiervoor kun je het beste Alabastine verfreiniger gebruiken. Met warm water en een schone doek boen je de tegels goed schoon. Gebruik vervolgens P80-P120 schuurpapier om het oppervlak grof op te schuren en ontvet nogmaals het oppervlak op dezelfde manier.

 

Grondverf aanbrengen

Na het reinigen van de tegels breng je een grondverf aan. De grondverf zorgt voor een perfecte hechting van de tegelverf waardoor je gemakkelijk de tegels en voegen in je douche of achter je fornuis kunt overschilderen. De verf breng je aan met een kwast en rol je daarna uit met een roller.

 

De grondverf is een verf op basis van 2 componenten. Dit betekent dat er een extra verharder aan de basis wordt toegevoegd waardoor een positieve chemische reactie ontstaat die de verf sterker maakt. 

 

Ons assortiment is goed voorzien van verf die geschikt is voor het schilderen van tegels. Welke grondverf je gebruikt is afhankelijk van de ruimte die je wilt verven. Verf je de tegels achter het fornuis dan moet de verf tegen de warmte van je kookplaat kunnen. Wanneer je tegels in een vochtige ruimte zoals je badkamer overschildert, dan moet de grondverf schimmelwerende eigenschappen hebben. 

 

Bij voorkeur gebruik je de speciale warmwaterbestendige tegelgrondverf van Alabastine. Het voordeel van deze grondverf is dat hij overschilderbaar is met alle soorten lakverf op terpentinebasis. 

 

Voor tegels die eerder geschilderd zijn is het niet nodig om nogmaals een grondverf aan te brengen. Na het schoonmaken van de tegels kun je dan meteen de betegelde muur aflakken. Als de huidige grondlaag beschadigd is of kale plekken heeft, kun je beter toch nog even tegelgrondverf aanbrengen. 

 

De tegels schilderen

Als de grondverf helemaal opgedroogd is, schuur je het oppervlak nog even licht op waarna je de tegels kunt verven. De tegellak die je over de grondverf kunt aanbrengen is de warmwaterbestendige tegellak van Alabastine, een speciale slijtvaste hoogglanslak voor gladde tegels. De lak is bestand tegen hoge temperaturen en is dus ideaal voor het schilderen op tegels. 

 

Het is handig als je eerst langs de randen verft met een kwast en daarna het grotere oppervlak meeneemt met een verfroller. Je kunt een royale laag verf aanbrengen en de lak gelijkmatig verdelen over de tegels. Zakkers kun je voorkomen door je kwast verder uit te strijken of de verfroller verder uit te laten rollen. 

 

Wanneer de eerste afwerkingslaag droog is, schuur je het oppervlak licht op met P240 schuurpapier. Vervolgens breng je op dezelfde manier een tweede laag lak aan, waarna je de afplaktape kunt verwijderen. Verwijder de afplaktape als de verf nog nat is.

 

Als de verf droog is heb je weer nieuwe tegels en kun je genieten van een prachtige nieuwe keuken of badkamer.

 

Bij VerfonlineXL kun je kiezen uit een breed assortiment goede merken en kom je ook voor deze schilderklus zeker aan je trekken.