RAL 9001 - Crèmewit

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Kleuren

RAL 9001 (ook wel Crème Wit genoemd) behoort tot de RAL kleuren. Dit is een populaire lichte kleur die van oudsher veel in de bouw wordt gebruikt voor kozijnen en stopcontacten. Tegenwoordig neemt de populariteit echter af door de opkomst van andere lichte kleuren van de RAL waaier zoals de RAL 9003, RAL 9010 en RAL 9016.

Wat is het verschil tussen standaard wit en RAL 9001?

De kleur RAL 9001 is een stuk crèmekleuriger dan standaard wit en daardoor wat warmer. Hierdoor wordt deze kleur door sommigen als te gelig ervaren. Als middenweg wordt tegenwoordig vaak voor de kleur RAL 9010 gekozen.

 

De RAL kleurenwaaier

Verfkleuren hebben een kleurnaam en/of kleurcode en behoren daarnaast tot een kleurenwaaier. Zo behoort RAL 9001 tot de RAL kleurenwaaier. RAL heeft verschillende kleurenwaaiers, waarbij de RAL Classic de meest gebruikte is. Deze kleurenwaaier bestaat uit 213 verschillende kleuren.

 

De kleur RAL 9001 bestellen bij VerfonlineXL

RAL 9001 is crèmekleuriger dan standaard wit en dat komt doordat er mengpasta wordt toegevoegd om uiteindelijk deze kleur te krijgen. Dit geldt voor een muurverf, houtverf of grondverf. Vul tijdens het bestellen in het veld Kleurcode in dat het gaat om RAL 9001. In elke mengmachine staat het recept van deze kleur en afhankelijk van het verfproduct wordt er dan een bepaalde hoeveelheid mengpasta aan de verf toegevoegd. We raden bij twijfel aan om gebruik te maken van een kleurstaal. Kleuren kunnen op verschillende beeldschermen anders weergegeven worden. Mocht je nog vragen hebben over deze kleur of over verven dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.