RAL 9016 - Verkeerswit

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Kleuren

RAL 9016 (ook wel Verkeerswit genoemd) behoort tot de RAL kleuren. Deze kleur is de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt nu veelvuldig gebruikt als kleur voor zowel muurverven als lakken. RAL 9016 is een hele lichte kleur en vergeleken met de RAL 9001 en RAL 9010 is deze wat grauwer en hierdoor is deze makkelijker te combineren met andere kleuren. Dit is dan ook één van de redenen waardoor deze kleur aan populariteit wint. Door de lichte tint is deze kleur daarnaast ook heel geschikt voor ruimtes met weinig lichtinval.

Wat is het verschil tussen standaard wit en RAL 9016?

De kleur RAL 9016 is een lichte kleur en het verschil tussen deze kleur en de standaard wit is dat wanneer je standaard wit bestelt dat er geen mengpasta’s worden toegevoegd. Je ontvangt de verf dan zoals deze door de fabrikant is geleverd. Wanneer je RAL 9016 bestelt dan wordt er altijd mengpasta aan de verf toegevoegd. Wanneer je op zoek bent naar de meest witte kleur dan is de standaard wit dus witter dan RAL 9016.

 

De RAL kleurenwaaier

Verfkleuren hebben een kleurnaam en/of kleurcode en behoren daarnaast tot een kleurenwaaier. Zo behoort RAL 9016 tot de RAL kleurenwaaier. RAL heeft verschillende kleurenwaaiers, waarbij de RAL Classic de meest gebruikte is. Deze kleurenwaaier bestaat uit 213 verschillende kleuren. Zo behoort RAL 9016 tot de RAL kleurenwaaier. Histor heeft met Lichtpuntje de kleur RAL 9016 een eigen naam gegeven.

 

De kleur RAL 9016 bestellen bij VerfonlineXL

Of je nu op zoek bent naar muurverf, houtverf of grondverf: de meeste verven zijn naar de kleur RAL 9016 te mengen. Hiervoor vul je tijdens het bestellen in het veld Kleurcode in dat het gaat om RAL 9016. In elke mengmachine staat het recept van deze kleur en afhankelijk van het verfproduct wordt er dan een bepaalde hoeveelheid mengpasta aan de verf toegevoegd. We raden bij twijfel aan om gebruik te maken van een kleurstaal. Kleuren kunnen op verschillende beeldschermen anders weergegeven worden. Mocht je nog vragen hebben over deze kleur of over verven dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

 

ral 9016