St Marc of Universol, welke is beter?

Ammoniak, St Marc en Universol: allemaal kunnen worden gebruikt voor het reinigen van oppervlaktes voordat deze worden geschilderd. Omdat ammoniak een scherpe geur heeft en in hoge conentraties zelfs schadelijk kan zijn voor de gezondheid kun je dit reinigingmiddel beter niet gebruiken. St Marc en Universol zijn beide producten die veel gebruikt worden door zowel professionele schilders als doe-het-zelvers. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee?

De plus- en minpunten van St Marc

St Marc is een allesreiniger en ontvetter met denne-extracten die zorgen voor een frisse dennegeur in je huis. Dit schoonmaakmiddel bevat geen ammoniak en bijt niet wanneer deze in contact komt met je huid. Je kunt St Marc gebruiken voor het schoonmaken van oppervlakten die geschilderd gaan worden. Ook kun je St Marc in combinatie met warm water gebruiken om behang af te weken. Zorg ervoor dat je met een natte spons het oppervlakte nog even nagaat om eventuele zeepresten te verwijderen.

 

De plus- en minpunten van Universol

Universol is net zoals St Marc een vervanger voor ammoniak en het voordeel van Universol ten opzichte van St Marc is is dit reinigingsmiddel geen zeepresten achterlaat. Hierdoor kun je na het reinigen met Universol het oppervlakte gaan schilderen zonder dat je eerst eventuele resten hoeft te verwijderen. De frisse dennegeur van St Marc heeft Universol niet, deze heeft namelijk een neutralere geur. Universol kun je net als St Marc veelzijdig waardoor je deze voor verschillende schoonmaakklussen in huis kunt gebruiken. Voor een fles Universol betaal je wel iets meer dan een fles St Marc.

 

St Marc en Universol online bestellen

Zowel St Marc als Universol kun je online bestellen bij Verfonline-XL.nl. St Marc is verkrijgbaar in een fles van 1,25 liter en Universol is verkrijgbaar in een fles van 1 liter.