Wanneer moet ik schilderstape verwijderen?

Welke verfklus je ook staat te wachten: het gebruik van schilderstape is een absolute aanrader. Met schilderstape maak je strakke randen en kun je oppervlakten rondom het schilderwerk beschermen. Je wilt dat een schilderstape goed plakt, strakke randen oplevert en weer makkelijk te verwijderen is. De keuze van de juiste schilderstape hangt van verschillende factoren af. Een goede hechting is belangrijk, maar in sommige gevallen wil je juist niet dat de hechting heel sterk is. Een voorbeeld hiervan is wanneer ondergronden pas geschilderd zijn en daardoor kwetsbaar zijn. Om beschadiging van de ondergrond wil je schilderstape ook niet langer laten zitten dan nodig is. Het is daarom belangrijk om schilderstape op tijd te verwijderen.

Wanneer kan ik het beste schilderstape verwijderen?

Het beste moment om je schilderstape te verwijderen is afhankelijk van de tape die je hebt gebruikt. Er zijn schilderstapes die je binnen 24 uur moet verwijderen, maar er zijn ook schilderstapes die je tot 6 maanden kunt laten zitten voordat je deze moet verwijderen. Kijk daarom altijd goed hoe lang je de tape mag laten zitten bij de aanschaf van de tape.

 

Hoe moet ik schilderstape verwijderen?

Het verwijderen van schilderstape kun je het beste gelijkmatig doen. Zorg ervoor dat je in een hoek van 30 tot 45 graden de schildertape verwijdert. Wanneer er lijmresten achterblijven dan kun je deze het beste verwijderen met HG stickeroplosser. Wees altijd voorzichtig met het verwijderen van resten zodat je niet de ondergrond beschadigt.

 

Schilderstape online bestellen

Welke schilderstape geschikt is voor jouw klus is van verschillende factoren afhankelijk. Niet alleen verschillen tapes in de tijd waarin je deze kunt laten zitten, er zijn schilderstapes speciaal voor buitengebruik. Er zijn schilderstapes die strakke verflijnen achterlaten en tapes die meer lijmresten achterlaten dan andere tapes. 

 

schildertape