Budgetverf: het verschil tussen budget- en A-merken in muurverven

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Verfsoort

Is een budgetverf voor de muren per definitie een slechtere muurverf dan van een A-merk? Deze vraag wordt veel gesteld door doe-het-zelvers en dat komt ook doordat je uit steeds meer verschillende merken budgetverf kunt kiezen. Neem Histor Monodek en Flexa Powerdek Muren en Plafonds. Beide zijn populaire budgetverven die vrij bekend zijn onder de doe-het-zelvers en dat is ook niet zo vreemd. Deze muurverven doen over het algemeen waar de doe-het-zelver om vraagt en het is met name de prijs die deze budgetverven interessant maakt. Waarom zou je daarom in plaats van een budgetverf kiezen voor een verf van een A-merk zoals Sikkens, Sigma of Wijzonol?

Budgetverf onderzoek door Radar

Radar deed onderzoek naar budgetverf voor de muren en daarin scoorden zowel de Histor Monodek (3,9) en Flexa Powerdek Muren en Plafonds (5) ver onder de voldoende. De Alpha Projectex van het A-merk Sikkens scoorde in dat onderzoek met een 7,4 het hoogst. Betekent dit dat een budgetverf voor de muren per definitie slechter is dan een muurverf van een A-merk?

 

Is een budgetverf af te raden?

In sommige gevallen is een budgetverf helemaal geen slecht idee. Met Histor Monodek en Flexa Powerdek Muren en Plafonds maak je eenvoudig je muren in de kleur die je graag wilt hebben. Hoewel de naam Histor Monodek anders doet vermoeden zul je voor een mooi resultaat meer dan 1 verflaag nodig hebben. In sommige gevallen is een budgetverf voor muren prima. Denk bijvoorbeeld aan het verven van een studentenkamer of een ander tijdelijk project waarbij de duurzaamheid van de verflaag minder belangrijk is.

 

Budgetverf voor de muren online bestellen

Zowel Histor Monodek als Powerdek Muren en Plafonds kun je online bestellen bij Verfonline-XL. Daarnaast is er ook voldoende keus wanneer je voor een A-merk muurverf kiest, waaronder de Sikkens Alpha Projecttex die bij de Consumentenbond als beste uit de test kwam.

 

sikkens alpha projecttex   histor monodek   flexa powerdek