Wat is renovlies behang?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Behangsoort

Woon je in een oude woning of een nieuwbouwwoning, of ben je eigenaar van een bedrijfspand? Kijk dan eens goed naar de structuur van de muren. Hoogstwaarschijnlijk zie je oneffenheden zoals gaatjes, putjes, haarscheurtjes en krimpscheuren. Dit komt heel vaak voor en zijn gelukkig makkelijk op te lossen, zonder gebruik te maken van duur stucwerk. Renovlies behang is namelijk een prachtig alternatief voor stucwerk, ideaal voor renovatie en wandafwerking. Dit behang is nog goedkoper ook en daarom wordt de laatste jaren steeds vaker voor dit product gekozen als alternatief voor stucwerk.

In het woord renovlies zit het woord ´reno´. Dit komt van het voor renovatie en de eigenlijke naam van deze behangsoort is dan ook renovatievlies. Hiermee vertelt het meteen waar het voor gebruikt wordt. Renovlies behang is een behangsoort met vinyl of regulier papier dat is aangebracht op een vlies en is een van de vele soorten glasvezelbehang. Het wordt gebruikt bij renovatie of wandafwerking om scheuren, krimpscheuren en oneffenheden op en in muren te verbergen. Deze mankementen komen met name voor bij oude en nieuwe woningen. De muren van een nieuwbouwwoning bijvoorbeeld bevatten in de eerste maanden nog veel vocht, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Renovlies behang neemt dit vocht direct op en verbergt bovendien de scheuren.

 

Voordelen van renovlies behang

Renovlies is erg populair als behangsoort. Logisch, want deze behangsoort heeft ontzettend veel voordelen:

- Zorgt voor gladde en egale muren

- Verbergt kleine gaatjes, haarscheuren en krimpscheuren

- Gemakkelijk te schilderen

- Is nogmaals te behangen

- Kan tegen krassen en stoten

 

Benieuwd naar nog meer voordelen van renovlies behang? Klik dan hier.

 

Wat doet renovlies behang met mijn interieur?

Met renovlies behang creëer je de perfecte basis om op te schilderen. Renovlies behang laat elke oude of nieuwe woning, winkel of kantoor weer als nieuw ogen. Het is de ideale aanvulling wanneer het gaat om renoveren van muren of voor wandafwerking. Het is geen verbloeming van oneffenheden, maar een daadwerkelijke oplossing voor scheurtjes en gaatjes in je muren. Een snelle, efficiënte en relatief voordelige oplossing bij renovatieprojecten. Het is niet voor niets een product dat veel gebruikt wordt als alternatief voor stucwerk. Renovlies behang is immers mooi egaal en heeft geen structuur.

 

Welke soorten renovlies behang zijn er?

Er zijn verschillende diktes van renovlies behang. Jouw keuze voor het renoveren van muren hangt hierbij af van de mate van oneffenheden, dus de ondergrond:

- Gladde, gepleisterde muur met minimale scheurtjes

- Gladde, uitgepleisterde gyproc of gipsplaten

- Gladde, gepleisterde muur met barstjes

- Poreuze, gladde ondergrond zoals hout of pleister

- Niet-poreuze, gladde ondergrond zoals een geverfde muur

- Sterk gestructureerde en niet-gladde ondergrond zoals sierpleister of glasvezelbehang

 

Ook hangt de keuze van renovlies behang af van wenselijke eigenschappen van het behang zelf:

- Voorgeschilderd

- Anti-allergisch bij aanraking/natuurlijke basis

- Energiebesparend en geluidsabsorberendRenovlies zelf aanbrengen

Hoe breng ik renovlies behang aan op mijn muren?

Renovlies behang of glasvezelbehang is een zeer sterke behangsoort en het aanbrengen op muren is dan ook geen moeilijke klus.

 

Stap 1: Aanbrengen

Werk vóór het aanbrengen van het renovlies behang eerst alle oneffenheden en stukjes die uitsteken, weg. Denk hierbij ook aan de zuiging van de wanden; een voorstrijkmiddel voorkomt dit. Ook is het belangrijk om de wanden even licht te schuren voor het aanbrengen van het renovlies behang, zodat de muren glad en schoon zijn.

 

Stap 2: Lijmen

Smeer na stap 1 – als de muur een sterk zuigende ondergrond heeft – een voorstrijkmiddel op de muren. Vervolgens kan de behanglijm op de muur worden gesmeerd om het renovlies behang op de muur te plakken.

 

Stap 3: Schilderen

Na stap 2 kun je eenvoudig het renovlies behang overschilderen met de kleur van jouw keuze. Gebruik hiervoor een speciale verfroller die geschikt is voor gladde oppervlaktes, zoals de Anza Antex Platinum muurverfroller.

 

Nog meer voordelen van renovlies behang

- Geschikt ter bescherming van stucwerk

- Krimpvrij

- Brandveilig

- Nat afneembaar

- Ademend

- Laat geen vlekken of schimmelvorming zien door vocht

- Gemakkelijk zelf aan te brengen op muren

- Volledig naadloos (in tegenstelling tot andere soorten behang)

- Veel sneller verwerkbaar dan stucwerk: 1 week behangen en sauzen

- Goedkoper dan stucwerk

- Zorgt ervoor dat de muur zelf minder verf absorbeert bij het verven

- Geen giftige toegevoegde stoffen in het product zelf

- Lange levensduur (tot 30 jaar)

 

Renovlies behang bestellen

Overtuigd van de vele voordelen van renovlies behang? Renovlies behang kopen gaat bij ons snel en gemakkelijk. Bestellingen renovlies behang vanaf 40 euro worden gratis verzonden. Je ontvangt de bestelling de volgende dag wanneer je op werkdagen voor 16:00 bestelt en de producten op voorraad zijn. Je kunt ervoor kiezen om je renovlies behang op te halen in één van onze winkels of thuis te laten bezorgen. Een andere mogelijkheid is om je bestelling bij één van de 28.000 afhaalpunten van PostNL in Nederland te laten afleveren. Wil je echter eerst nog wat meer weten over deze behangsoort, dan kun je terecht in één van onze winkels of bij onze klantenservice.

 

renovlies behang