Tuintegels verven

  • Geplaatst op
Tuintegels verven

Het buitenseizoen is begonnen en dat betekent dat veel klussers en professionals buiten aan de slag gaan met klussen. Je gaat aan de slag met je schutting in de tuin om die te voorzien van een mooie beits. Of je begint je kozijnen een nieuwe uitstraling te geven. Maar is het ook mogelijk om je tuintegels een likje verf te geven? Dit is zeker niet het eerste wat in je opkomt wanneer je het hebt over buiten schilderen. In dit blogartikel gaan we je het een en ander uitleggen over tuintegels verven. Of bijvoorbeeld je terrastegels verven. Want is het wel goed voor je tegels?  

Moet je tuintegels verven?  

Laten we beginnen met zeggen dat het tegels verven mogelijk is, maar dat er wel een aantal nadelen aanzitten. Dit heeft namelijk de volgende redenen: wanneer je je tuintegels gaat verven wordt je bovenste laag van de tegels afgesloten, waardoor er langs de onderkant van de tegel vocht binnenkomt dat nergens heen kan. Het gevolg hiervan is dat het vocht in de tuintegel bij mooi weer gaat verdampen, wat ertoe leidt dat de verf bovenop gaat bladderen. Een ander nadeel van tuintegels verven is dat het intensief belast wordt, waardoor er snel slijtage ontstaat.  

De bovengenoemde redenen maken dat het niet rendabel is om je tuintegels te verven. Sterker nog, het intrekken van vocht in je tegels kan er in het ergste geval voor zorgen dat je in de loop van tijd nieuwe tegels moet kopen. Wil je je tegels toch een nieuwe frisse uitstraling geven, begin dan met een grondige schoonmaak.  

Toch wel tuintegels verven? Kijk dan eens naar wegenverf 

Ga je toch wel aan de slag met het tuintegels verven, neem dan een kijkje in ons assortiment. Daarin kom je verschillende soorten wegenverf tegen die een isolerende werking heeft met een uitstekende weerstand tegen slijtage. Het is belangrijk als je toch aan de slag gaat met het tuintegels verven dat je weet op wat voor ondergrond je werkt. Wegenverf is goed te gebruiken voor tuintegels, zo kun je je tuintegels een nieuwe uitstraling geven met een leuke kleur.  

Waar moet je opletten bij tuintegels verven

In principe is het verven van tuintegels een eenvoudige klus. Toch zijn er een paar dingen waar je wel rekening mee moet houden.  

- Maak geen gebruik van 'gewone' verf, maar kies echt voor een verf voor buiten op tegels of vloer.
- Denk aan de temperatuur buiten. Bij warm weer is het belangrijk dat je weet dat de verf snel gaat drogen als je het aanbrengt, dus hou daar rekening mee. Bij koud weer gaan het drogingsproces langzamer. 
- Uiteraard is regen een funest voor een verflaag die nog niet droog is. Het is dus belangrijk voor je klus te kijken welk weer het wordt als je gaat schilderen.  
- Zorg ervoor dat de tuintegels volledig vrij zijn van vuil of modder, anders hecht de verf zich niet aan de tegels.  

Conclusie 

We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel iets wijzer bent geworden over het verven van tuintegels. Het is met name belangrijk om te weten welke materialen je moet gebruiken. Wil je toch nog wat meer informatie willen hebben over tuintegels verven? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag alle vragen die je hebt. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, zowel telefonisch als via e-mail.