Trapleuning verven

  • Geplaatst op
Trapleuning verven

In dit blogartikel gaan we jou het een en ander uitleggen over trapleuning verven. Door de rondingen lijkt het een lastige klus, maar dat valt reuze mee. Hoe kun je het op de beste manier aanpakken? Wat heb je ervoor nodig? Na het lezen van dit blogartikel kun je zelf als een echte schilder je trapleuningen verven.

 

Trapleuning verven met rondingen

Voor het vasthouden van de trapleuning is het fijn dat het een ronding heeft. Voor het verven van trapleuningen is het een ander verhaal. Want hoe verf je nu een ronde trapleuning? De eerste stap die je onderneemt is door de trapleuning los te schroeven. Zo kom je het beste erbij en kun je alles mooi meepakken. Ook aan de achterkant kan je er gemakkelijk bij en staat niets je in de weg. Laat de beugel wel aan de leuning zitten.

 

Stappenplan voor je klus

Bij een klus is een stappenplan altijd gewenst! Hieronder volgen een aantal stappen over trapleuning schilderen:

Stap 1. Begin bij het begin en dat is het afdekken. Dit is handig om te doen, want zo voorkom je namelijk dat er verf op plekken komt waar je het niet wilt hebben.

Stap 2. Vervolgens ga je verder met het ontvetten en reinigen van de verflaag.

Stap 3. Als je dat hebt gedaan kun je beginnen met het schuren van de trapleuning. Dit is belangrijk en kan niet vergeten worden aangezien een gladde ondergrond veel beter schildert.

Stap 4. Na het schuren begin je met het stofvrij maken van de trapleuning.

Stap 5. Daarna kun je verder gaan met het plamuren van de trapleuning voor eventuele scheuren of gaten.

Stap 6. Na het plamuren van de trapleuning kun je de plekken weer netjes opschuren.

Stap 7. Afplakken is de stap die hierna komt. Zo kun je ook weer voorkomen dat er verf komt op plekken waar je het niet wilt hebben, en kun je strakke lijnen maken.

Stap 8. Grondverf aanbrengen

Stap 9. Naden en kieren kitten

Stap 10. Nu begin je met het aanbrengen van de juiste soort verf. Welk soort verf je het beste kunt gebruiken geven we meer informatie over in het volgende kopje.

Stap 11. Het verwijderen van tape en verfafval

Stap 12. Het schoonmaken en opbergen van je gereedschap

 

Welke verf kun je het beste gebruiken voor trapleuning verven?

Een trapleuning gebruik je voornamelijk erg veel in je woning. Daarom wil je een verf die goed kras- en slijtvast is, zodat je langdurig kunt genieten van je geschilderde trapleuning. De verf moet namelijk bestand zijn tegen vetten handen die aanwezig kunnen zijn bij het aanraken van de trapleuning. De beste merken die je kunt gebruiken bij het trapleuning schilderen zijn: Sikkens, Sigma en Wijzonol. Aangezien de trapleuning vaak wordt aangeraakt, heb je ook speciale lakverf nodig. Pak als voorbeeld de Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin en de Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin. Met behulp van deze soorten lakverf kun je met een goed gevoel aan de slag gaan met trapleuning schilderen. Zo heb je een mooie klus waar je positief ingaat.  

 

Trapleuning schilderen met kleuren

Heb je de trapleuning in de lak staan en ben je bereid om een mooie kleur eraan toe te voegen. We hebben hier een top drie gemaakt met de meest gebruikte kleuren voor je trapleuning. Hopelijk geven deze kleuren je enkele inspiratie.

  • RAL 9016: Verkeerswit
  • RAL 9003: Signaalwit
  • RAL 9005: Zwart

Met kleuren op je trapleuning creëer je net weer wat meer sfeer. Probeer met het uitzoeken van de juiste kleuren, de kleuren te combineren met bijvoorbeeld je muren of accessoires die aan de muur hangen. Met trapleuning zwart verven geeft je trap een mooi en industriële look. Een van de voordelen van trapleuning zwart verven is dat er geen vingerafdrukken te zien zijn en daarbij geeft het een luxe uitstraling. Zwart is een kleur die je gemakkelijk in je interieur terug kan laten komen.

 

Welke kwasten heb je nodig voor trapleuning verven?

Nu je de verf hebt gekozen voor het verven van de trap, heb je tijd om na te denken over het uitkiezen van een geschikte kwast. Om je trapleuning dekkend te gaan verven heb je een patentpuntkwast nodig. Als je grotere vlakken gaat verven kun je het beste een lakviltroller gebruiken. Wil je een trapleuning schilderen met een blanke lak of vernis dan is het beter om een platte kwast te gebruiken.

 

Trapleuning verven met Verfonline XL

Hopelijk ben je nu wat beter op de hoogte over trapleuning schilderen. Heb je nu toch nog het gevoel dat je wat meer informatie wilt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. De klantenservice helpt graag met het beantwoorden van je vragen, zodat je snel aan de slag kunt gaan met je schilderklus, in dit geval je trapleuning. Onze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via e-mail of per telefoon.