Spachtelputz verven

  • Geplaatst op
Spachtelputz verven

In dit blogartikel gaan we het hebben over het werken met spachtelputz verven. Want hoe doe je spachtelputz verven? En wat heb je nodig? Die vragen gaan we verder in dit blogartikel voor jou beantwoorden. Als je je muur gaat verven zul je altijd rekening moeten houden met een aantal factoren. Neem bijvoorbeeld de ondergrond, die speelt een grote rol en zo zijn er nog meer elementen waar je rekening mee moet houden. We helpen je graag met het helpen naar het juiste eindresultaat en daarom hopen we dat je na het lezen van deze blog meer weet over het schilderen met spachtelputz.

 

Wat is spachtelputz?

Laten we maar meteen beginnen met het antwoord geven op de vraag: wat is spachtelputz? Spachtelputz is een kunsthars gebonden sierpleister geschikt voor bijvoorbeeld wanden en plafonds. Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten pleister of stucwerk. Sierpleister verfraait de wanden met een zichtbare afwerklaag. In spachtelputz zitten kleine steenkorrels verwerkt die ervoor zorgen dat er een korrelstructuur achterblijft. Je kunt zelf de korrelgrootte bepalen waardoor je kunt kiezen voor een fijne of grove korrelstructuur. Je kan zowel binnen- als buitenshuis spachtelputz verven.

 

Spachtelputz is een zeer populaire soort onder de categorie sierpleister. Het wordt namelijk veel gebruikt voor het mooi afwerken van je muur of plafonds. Hieronder zie je een aantal voordelen van de spachtelputz:

 

  • Stoot- en schrobvast
  • Geschikt voor binnen & buiten
  • Lange levensduur
  • Flexibel
  • Snel en gemakkelijk aan te brengen
  • In meerdere kleuren aan te brengen

 

Spachtelputz aanbrengen: hoe doe je dat?

Belangrijk bij het aanbrengen van de spachtelputz is dat je de ondergrond glad en egaal maakt. Vervolgens breng je een voorstrijkmiddel aan zodat de spachtelputz goed hecht op de ondergrond waar je op te werk gaat. Als laatste breng je de spachtelputz aan, dit kun je uitvoeren met een roestvrijstalen spaan. Zo kun je de spachtelputz gelijkmatig verdelen over de muur. Daarna pak je een kunststofspaan en hiermee maak je een draaiende beweging op de muur. Hierdoor zorg je voor het mooiste eindresultaat en breng je een structuur aan. Na het aanbrengen van de spachtelputz moet je het 24 uur laten drogen.

 

Spachtelputz schilderen

Hoe pak je spachtelputz verven aan? En wat voor soort verf gebruik je? Wat vooral belangrijk is dat je goed de tijd neemt en zorgvuldig te werk gaat. Hieronder volgen een aantal punten waar je op moet letten bij het spachtelputz verven:

 

  • Meerdere verflagen aanbrengen

Spachtelputz verven zal het beste resultaat geven als je meerdere verflagen aanbrengt. Alleen op die manier krijg je een mooie dekking, waarbij de muur weer mooi wit is of in de door jouw gekozen kleur.

 

  • Neem ruim de tijd met het verven

Tijd nemen bij het verven van spachtelputz is zeer belangrijk. Het kost namelijk meer tijd dan gebruikelijk, aangezien je zorgvuldig te werk moet gaan. Dit geldt namelijk voor het spachtelputz verven met een kwast of roller.

 

  • Gebruik meer verf

Het is niet gek om meer verf te gebruiken dan normaal bij het werken met spachtelputz op een gladde muur. Wij adviseren je daarom ook om bij onze verfspecialisten advies te vragen over de hoeveelheid verf die je nodig hebt bij het spachtelputz verven. Zo kom je nooit tekort en kun je het verfproces snel voortzetten.

 

Begin bij het spachtelputz verven met het afplakken van zowel de randen als de kozijnen. Zo voorkom je dat je de randen of kozijnen mee schildert. Vervolgens is het afplakken ook zeer belangrijk. Je dekt namelijk je vloer ook af bij het schilderen, net als de meubels die je wilt laten staan in de ruimte. Bij het spachtelputz verven is in stroken schilderen de juiste manier om de verf aan te brengen, en wel stroken van 1 meter breed. Overlap de oude stroken steeds met de nieuwe waardoor je nat in nat kan werken. Op die manier kun je spachtelputz verven met een prachtig eindresultaat.

 

Heb je vragen over het werken met spachtelputz? Stel al je vragen aan onze medewerkers! We zijn te bereiken via e-mail of per telefoon.