Schimmelwerende verf

  • Geplaatst op
Schimmelwerende verf

Heb je last van schimmel in je badkamer? Schimmelwerende verf vermindert de aanwezigheid van schimmel in je huis. Het komt wel vaker voor dat er vlekken of zwarte puntjes ontstaan op je muur of plafonds in je badkamer. Niet alleen in je badkamer komt het voor, maar bijvoorbeeld ook in je slaapkamer of huiskamer. In dit blogartikel gaan we je alles uitleggen over schimmelwerende verf. Zo heb je na het lezen geen last meer van schimmel in je badkamer of een andere ruimte.

Wat is schimmelwerende verf?

Wat is de definitie van schimmelwerende verf? En wat doet het met de schimmel? We kunnen je van tevoren al meegeven dat schimmels ontstaat door slechte of geringe ventilatie. De schimmels hebben maar enkele dingen nodig om door te groeien, zoals temperatuur, vochtigheid en de voedingsbodem. Het veranderen van de voedingsbodem of tempratuur is lastig.

Vochtigheid kun je wel bestrijden door een goede ventilatie. Heb je dus last van schimmel in je badkamer, slaapkamer of huiskamer? Kijk dan eerst of je iets aan de ventilatie kunt doen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, en daarom is er schimmelwerende verf om de schimmel weg te werken. Het is uiterst belangrijk om de schimmel weg te werken, aangezien schimmel schadelijk is voor je gezondheid.

Muurverf dat schimmelwerend is

Om schimmel tegen te gaan wil je natuurlijk een goede schimmelwerende muurverf gebruiken. Een goed A-product voor schimmelwerende muurverf is de Sigma Sigmaresist Fungi Matt of de Sikkens Alpha Humitex SF. Dit zijn twéé uitstekende watergedragen muurverven. En, niet geheel onbelangrijk, speciaal ontworpen voor vochtige ruimtes. Dat betekent dus ook dat het gemakkelijk in je badkamer verwerkt kan worden. Deze producten zijn van topkwaliteit en worden gebruikt door professionals in het schildersvak.

De werking van een schimmelwerende verf gaat als volgt: deze verf geeft namelijk een vochtregulerende werking op basis van kalk. Vocht trekt in de kalkverf en droogt uit waardoor er geen schimmel kan ontstaan. Let op: het actief schimmelwerende karakter van de muurverf neemt na de verloop van tijd af. Het is dus wel slim om de verf regelmatig opnieuw aan te brengen, om zo de werking te behouden.

Schimmelwerende verf in de badkamer

Met name in de badkamer ontstaat veel vocht wat kan leiden tot schimmel in je badkamer. Met schimmelwerende verf badkamer kun je in je badkamer de schimmel bestrijden. De schimmelwerende verf badkamer haalt de schimmel niet volledig weg maar het zorgt er wel voor dat de schimmel meer moeite heeft met groeien.  

Voordelen van schimmelwerende verf

Dankzij de schimmelwerende verf voorkom je diverse gezondheidsklachten. Verf die schimmelwerend is kun je zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken. Schimmel is niet alleen vies om in huis te hebben, maar kan ook tot verschillende kwalen leiden. Verder bevat de verf geen bestrijdingsmiddel waardoor het beter is voor de mens en het milieu. Het weert namelijk de schimmels maar doodt het niet. Met schimmelwerende verf voorkom je dus de schimmels die kunnen ontstaan op de muren en plafonds van je badkamer, slaapkamer, huiskamer. Een ideale oplossing dus.

Schimmelwerende verf bij Verfonline-XL

In ons breed assortiment hebben we verschillende producten die geschikt zijn om schimmel weg te werken. Mocht je nog enkele vragen hebben over het werken met schimmelwerende verf kun je altijd terecht bij onze klantenservice. Onze specialisten staan graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel meer op de hoogte bent van het werken met schimmelwerende muurverf. De klantenservice is bereikbaar via de mail of telefonisch. Loop je ergens tegenaan neem dan gerust contact op!