Schilderstape verwijderen

  • Geplaatst op
Schilderstape verwijderen

Bij een verfklus is het een absolute aanrader om schilderstape te gebruiken, maar wanneer moet je schilderstape verwijderen? Met speciale tape vergroot je je kans op strakkere randen en kun je de oppervlakten rondom het schilderwerk beschermen. Wat bovendien handig is bij het werken met schilderstape is dat de tape makkelijk te verwijderen valt. Het is namelijk belangrijk om schilderstape niet te lang te laten zitten, en daarover zullen we je meer vertellen in dit blogartikel. Na het lezen van dit blogartikel weet je meer over het werken met schilderstape en afplaktape verwijderen.

Wanneer kan je het beste schildertape verwijderen?

Bij het aanschaffen van de tape kun je op de verpakking van het product zien hoe lang de tape moet blijven zitten. Maar wanneer schilderstape verwijderen? Je hebt namelijk schilderstape die 24 uur moeten blijven zitten, maar je hebt ook tape die je tot wel 6 maanden kunt laten zitten en bij het eraf halen geen lijmresten of dergelijke achterlaten.

Het antwoord op de vraag wanneer moet je schilderstape verwijderen is vrij simpel: namelijk op het moment dat de verf nog nat is. Mocht de verf namelijk droog zijn op het moment dat je de tape eraf haalt, kun je de verflaag beschadigen. Zeker als het verf is met een goede hechting. Daarom wordt het gebruiken van een goede tape erg aanbevolen omdat het voor ondersteuning zorgt met het schilderen, wat zal leiden tot een beter eindresultaat.

Waarom je niet moet wachten met schilderstape verwijderen

Wellicht komt de volgende vraag ook bij je op: hoe lang schilderstape laten zitten? Bij het schilderen in je huis wil je natuurlijk die rechte lijnen creëren, en ook hierbij moet je niet de schilderstape te lang laten zitten. Zeker niet als je tape hebt van slechte kwaliteit, want dergelijke tape kan lijmresten achterlaten als je het te lang laat zitten.

Een ander minpunt van schilderstape te lang laten zitten is dat als je de tape te lang laat zitten het zelfs de ondergrond kan beschadigen. Je kunt namelijk bij het te lang laten zitten van de tape je oude verflaag meetrekken. Dit kan niet alleen gebeuren bij verf op een kozijn, maar ook op je plafond of muur met bijvoorbeeld renovlies behang. Afplaktape verwijderen wordt geadviseerd om het niet te doen als de ondergrond droog is. Kies er altijd voor om de afplaktape te verwijderen wanneer je ondergrond nog nat is.

Eindconclusie

Samenvattend: we adviseren om niet te lang wacht met het afplaktape verwijderen van de tape om zo moeilijkheden te vermijden. Schilderstape te lang laten zitten zorgt namelijk voor een groot risico. Verder is het ook goed om te weten welke schilderstape je gebruikt. Iedere soort heeft namelijk zijn eigen kwaliteitsniveau en kenmerken.


We hopen dat je na het lezen van dit blogartikel wat meer informatie hebt gekregen over schilderstape verwijderen en wanneer je de schilderstape verwijderen moet. Mocht je nu nog vragen hebben over het werken met tape neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice is te bereiken van maandag tot en met vrijdag via e-mail of telefonisch.