RAL 5010: Gentiaanblauw

  • Geplaatst op
RAL 5010: Gentiaanblauw

RAL 5010: Gentiaanblauw

De RAL K5 kleurenfamilie omvat RAL 5010 Gentiaanblauw. Het prachtige en uitgebreide RAL K5 kleurenpalet is ontworpen om je te helpen bij het selecteren van de ideale kleuren voor je woning of werkplek. Er zijn 213 tinten in het brede kleurenpalet van het kleurenspectrum! Je kunt kleuren combineren op een manier die zowel inspirerend als eigentijds is door gebruik te maken van de RAL K5 kleurenfamilie. De prachtige kleur RAL 5010 Gentian Blue kan worden gebruikt in hoogglans verven voor buiten zoals Sikkens Rubbol XD Hoogglans of Sikkens Rubbol SB. Natuurlijk is RAL 5000 verkrijgbaar in bijna elke andere primer, muurverf, hoogglans en zijdeglans verf voor binnen en buiten.

 

Welke kleur is RAL 5010?

De diepblauwe kleur komt oorspronkelijk uit de natuur. Blauwe bloemen behoren tot het plantengeslacht gentianen. RAL 5010 is dus een tint die is geïnspireerd door de natuur. Op een zonnige dag heeft gentiaanblauw ook iets weg van de zee. Je kunt de illusie van een stranddag creëren op de muren van je woon- of slaapkamer door RAL 5010 muurverf te gebruiken.

Gentiaanblauw past bij elke stijl omdat natuurlijke tinten zoals blauw een rustgevende impact hebben. RAL 5010 is een prachtige accentkleur in een omgeving met een moderne stijl. Je kunt dit blauw echter ook op allerlei manieren gebruiken in een landelijke omgeving. Je kunt het bijvoorbeeld op één muur in je slaapkamer gebruiken en op de andere muren prachtig bloemetjesbehang. 

Deze RAL-codes kunnen bijvoorbeeld verwarrend zijn als je voor het eerst een nieuw huis gaat schilderen. Tegenwoordig zie je ze op bijna elk verfblik en elke verfemmer staan, maar waarom eigenlijk? Het antwoord is heel eenvoudig. De kleurenwereld is enorm uitgebreid. Bedenk hoeveel variaties wit je in het verleden op verschillende muren hebt gezien en je zult zien dat elke kleur evenveel variaties heeft. In deze kleurenwarboel is het daarom handig om enige orde te hebben, en dat is precies wat de RAL-nummers bieden.

Aan het begin van de 20e eeuw werd een uniform systeem voor het definiëren van verf- en coatingkleuren noodzakelijk. Uiteindelijk leidde dit in de jaren 1920 tot de introductie van het RAL-systeem in Duitsland. Met behulp van deze techniek worden kleuren gecategoriseerd en krijgen ze verschillende nummers toegewezen. Het zal je bijvoorbeeld niet verbazen dat RAL 5010 tot de blauwtinten behoort. Je hebt een volledig kleurengamma omdat populaire tinten zoals RAL 9010, RAL 9016 en RAL 9001 bijvoorbeeld zwart-wit tinten zijn. 

 

RAL 5010 versus Gelders Blauw

Een nieuwe blauwtint is RAL 5010 Gentiaanblauw. De vraag is of je voor zo'n briljante kleur moet gaan als je inrichting voornamelijk bestaat uit grijs- en wittinten. Gelders blauw zou in deze situatie een betere optie kunnen zijn. Grijsblauw Gelders Blauw valt minder op dan RAL 5010 Gentiaanblauw, maar voegt veel diepte toe aan je ruimte. De "Authentic Colors" serie van Sikkens omvat Gelderblauw. Afhankelijk van je levensstijl zou elke kleur er geweldig uitzien als binnenmuurverf. Vanwege het tijdloze karakter is Gelderse Blauwe emailverf populairder voor gebruik op raamkozijnen, hekken en buitendeuren. 

 

RAL 5010 kleurencombinaties

Integreer RAL 5010 in het ontwerp van je woonkamer samen met beige en witte tinten voor een Ibiza vibe. Wat dacht je van het gebruik van RAL 5010 Gentiaanblauw als accentkleur in een industrieel interieur? Het past goed bij chroom, staal en zwart. Gentiaanblauw, een levendige blauwtint, ziet er prachtig uit op de muur van een kinderkamer. In combinatie met astronauten, vissen, sterren of ander behang uit de ruimte is de kamer helemaal af. Je kunt de gewenste uitstraling of een sterk statement bereiken met RAL 5010 muurverf. 

 

RAL 5010 Verf

RAL 5010 verf is verkrijgbaar bij elk merk; zo kan je RAL 5010 krijgen van Sigma, RAL 5010 van Flexa, RAL 5010 van Sikkens, enzovoort. Wij mengen RAL 5010 muurverf voor binnen of buiten voor je, dus je kunt ook verschillende soorten muurverf en lakverf kopen. Je kunt voor RAL 5010 aangeven of je een matte of glanzende verfmix wilt. Wat betreft de emailverf RAL 5010 die is gebruikt om oma's dressoir te verven, heeft hoogglans de voorkeur boven satijn.

Gentiaanblauw, RAL 5010, ziet er geweldig uit op muren en plafonds en zou een geweldige keuze zijn voor je badkamer. Geelblauw overtreft RAL 5010 als het gaat om raamkozijnen. Het maakt ons niet uit welk verfmerk je kiest en of het lakverf of muurverf is. De RAL-kleurcodes zijn wereldwijd, dus je kunt RAL 5010 altijd krijgen van bijvoorbeeld Flexa, Histor, Sigma, Wijzonol of Sikkens.