Kunststof verven: hoe doe je het?

  • Geplaatst op
Kunststof verven: hoe doe je het?

Kunststof verven is tegenwoordig makkelijker dan je denkt: er zijn namelijk steeds meer producten waar je kunststof objecten mee kan verven. Neem als voorbeeld kunststof kozijnen schilderen. Zo hebben we in ons assortiment verschillende soorten verf voor kunststof. In dit blogartikel gaan we jou alles uitleggen over hoe je te werk gaat met kunststof verven, van het begin tot het eind. Daarnaast geven we je tips en tricks mee zodat het verven van kunststof veel gemakkelijker wordt.

 

Kunststof verven: hoe pak je het aan?

De voorbereiding bij het verven van kunststof is heel belangrijk en is te verdelen in drie belangrijke stappen:

  • Het ontvetten van het kunststof: maak het oppervlak goed schoon met een verfreiniger en maak het daarna goed droog. Dit zorgt ervoor dat je een ideale ondergrond krijgt voor een goede hechting. Doordat je de ondergrond goed schoon en droog maakt, heb je geen vuil op je ondergrond en heb je al meer kans op een mooi eindresultaat.
  • Schuren met het juiste schuurpapier: met het gebruiken van schuurpapier krijgt je ondergrond een mooie gladde structuur, dit maakt het verven op de ondergrond al vele malen beter.
  • Afplakken: als je recht wil gaan verven op kunststof is afplakken heel belangrijk, anders ga je op ondergronden verven waar je niet moet komen en verf je buiten de lijnen. Wij adviseren je om na het schilderen meteen de tape te verwijderen. De lakverf kan namelijk meetrekken met de tape als het nog nat is, wat ten koste gaat van het resultaat.

 

Kunststof verven: het schilderen van kunststof

Nu de voorbereiding achter de rug is kun je aan de slag gaat met kunststof verven! Wat belangrijk is bij het verven van kunststof is dat je je goed verdiept in het vinden van de juiste materialen en soort grondverf die je wil gaan gebruiken. Een mooie verf voor kunststof is bijvoorbeeld de Südwest All-Grund of de Sigma Multiprimer Aqua.

Het is belangrijk om van boven naar beneden te werken. Voor het voorkomen van druipers en strepen is het verstandig om niet te veel lak te gebruiken. Door je schilderrichting af te wisselen creëer je het egaalste resultaat. Kies een leuke kleur uit zodat je je muur een mooie uitstraling heeft. Breng vervolgens minimaal één laag aflakverf aan op het gehele oppervlak. In de meeste gevallen levert dit meer dan genoeg bescherming op. Mocht je nu nog een extra laag willen aanbrengen is dat mogelijk. Als je nog een laag gaat aanbrengen schuur dan eerst de aangebrachte aflaklaag licht op. Breng daarna je tweede laag aan.

 

Kunststof verven: eindconclusie

Wij hopen je met dit blogartikel genoeg informatie te hebben gegeven over het kunststof verven zodat je snel aan de slag kunt met het schilderen op kunststof. Ben je nu van plan om kunststof te gaan schilderen, maar ben je toe aan wat meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Van maandag tot en met vrijdag is de klantenservice bereikbaar via e-mail of telefoon. Onze specialisten geven je informatie om zo snel en makkelijk aan de slag te gaan met de juiste materialen en de juiste verf voor kunststof.