Deur verven

 • Geplaatst op
Deur verven

In dit blogartikel gaan we jou meer informatie geven over deur verven. Je voordeur wordt ook wel genoemd als het visitekaartje van je huis. Het is namelijk meestal het eerste wat je ziet van een huis. Daarom is het ook erg belangrijk dat de deur van je huis er mooi uitziet. Maar waar moet je opletten bij het schilderen van je deur? Welke verf moet je gebruiken? Meer informatie lees je in dit blogartikel.   

Deur verven: hoe doe je dat? 

Een deur gaat langer mee als die goed onderhouden wordt. Een buitendeur krijgt te maken met verschillende weersomstandigheden, wanneer je de deur voorziet van een mooie en goede verf wordt je deur extra beschermt. Je voordeur een andere kleur geven zorgt voor een nieuwe look van jouw huis. Het is dus wel handig om een kleur te kiezen bij het deur verven die bij je huis pakt. Denk bijvoorbeeld aan de bouwstijl en de kleuren van de stenen, of rijd een rondje in de buurt en kom er zo achter wat je wel mooi vindt en wat niet. Veel gekozen kleuren voor deur verven zijn:  

 • Wit: bij een witte voordeur krijg je sneller dat de deur schoonheid uitstraalt. 
 • Zwart: de kleur zwart geeft je deur een elegante look.  
 • Rood: als je wat meer wilt opvallen is rood een geschikte kleur voor deur verven.  

Nu je de kleur van je deur hebt uitgekozen moet je altijd nog denken aan een sub-kleur. De sub-kleur gebruik je voor bijvoorbeeld de kozijnen te verven. We geven als tip mee om daarvoor een kleurenpallet te gebruiken om er zo achter te komen welke sub-kleur voor bij je deur kleur past. Zo krijgt het huis toch dezelfde nieuwe uitstraling.  

De voorbereiding deur verven 

Voordat je begint met je deur schilderen is het belangrijk dat je een goede voorbereiding. Maar hoe werkt de voorbereiding precies? Hier volgen een aantal tips voor de beste voorbereiding: 

 1. Begin met het verwijderen van de klinkt en alle andere metalen onderdelen zodat je gemakkelijk de volledige deur kunt verven. Zo krijg je het mooiste resultaat. Als je klaar bent met deur verven schroef je alles weer aan de deur.  

 2. Mocht er al een laag verf op zitten dan is het belangrijk dat je bij de volgende laag die je gaat aanbrengen eerst de oude laag verwijderd. Zo creëer je de beste basis voor het aanbrengen van de nieuwe laag verf. De oude laag verf kun je met een verfkrabber verwijderen.  

 3. Zorg ervoor dat je ondergrond waar je op werkt zo schoon mogelijk is. En zorg ervoor dat de deur goed vetvrij is.  

 4. Nadat je de ondergrond goed hebt schoongemaakt ga je aan de slag met het schuren van de deur. Zorg dat je een mooie egale en vlakke deur hebt, dit is fijner voor het schilderproces. 

 5. De laatste stap voordat je begint met je deur verven is een stap die niet vergeten mag worden. Je hebt namelijk zitten schuren, en daardoor dwarrelen stofjes door de ruimte. Nu is belangrijk dat je de deur opnieuw vetvrij maakt.  

Binnendeur en voordeuren schilderen  

Je voordeur schilderen om een mooie nieuwe uitstraling te creëren hebben we hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet:  

 1. Je gaat je voordeur schilderen dan is het belangrijk om een ronde kwast te gebruiken, dit voorkomt strepen.  

 2. Werk van binnen naar buiten.  

 3. Voor een mooie overloop van het hout schilder je met het houtwerk mee.  

 4. Gebruik minimaal twee lagen houtverf voor het beste eindresultaat. Vergeet niet om na elke laag die je aanbrengt de deur weer te schuren.  

 5. Je deur verven met roller zonder strepen? Druk niet te hard op de verfroller en werk bij voorkeur van boven naar beneden. Zo ga je een deur verven met roller zonder strepen. 

Hier volgen een aantal tips voor het binnendeur schilderen:  

 1. Verwijder de deur van de scharnieren en haal alle hardware eraf, zoals handgrepen en sloten. Leg de deur plat neer op een werkoppervlak dat groot genoeg is om de deur te ondersteunen zonder deze te buigen of te beschadigen. Schuur de deur licht op met fijn schuurpapier om eventuele glanzende oppervlakken te verwijderen en om de hechting van de verf te verbeteren. Maak de deur vervolgens schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. 

 2. Met binnendeur schilderen breng je een laag primer aan op de deur om de verf beter te laten hechten en de deur te beschermen. Kies een primer die geschikt is voor de ondergrond van de deur. Laat de primer volledig drogen voordat je doorgaat met het schilderen. 

 3. Deur verven met roller zonder strepen. Breng dan een laag verf aan met een kwast of lakroller. Gebruik een verf die geschikt is voor binnendeuren. Werk van boven naar beneden en werk in lange, gelijkmatige bewegingen om een glad en egaal oppervlak te krijgen. Laat de verf volledig drogen voordat je een tweede laag aanbrengt. 

 4. Bij het binnendeur schilderen breng indien nodig een tweede laag verf aan om de dekking te verbeteren en een volledig dekkende afwerking te krijgen. Laat de verf volledig drogen voordat je de deur weer bevestigt aan de scharnieren en de hardware terugplaatst. 


Toe aan meer informatie met betrekking tot deur verven? Stel ze gerust aan onze verfspecialisten! We geven je graag alle ins en outs over deur verven.