Betonlook muur verven

  • Geplaatst op
Betonlook muur verven

Ga je de muur in een betonkleur verven? Dit geeft de muur een industriële uitstraling. Je kunt dit al bereiken door beton op je muur aan te brengen. Maar dit is niet hoe het meestal wordt gedaan; in plaats daarvan wordt de muur geverfd om de indruk van beton te wekken. Maar hoe doe je dat precies? In deze blog leggen we uit wat Cementlook verf is en welke optie het beste bij je past. Om je vervolgens klaar te stomen voor de ultieme Betonlook muur, hebben we een stap-voor-stap strategie voor je opgesteld. Daarnaast bespreken we de meest gestelde vragen over het verven van de betonlook muur.  

 

Betonlook muur verven stappenplan

Hoe kan het succes van de betonlook verfklus worden verzekerd? Het is van cruciaal belang om goed voorbereid op het werk te verschijnen om een verbluffend resultaat te kunnen leveren. We hebben een gedetailleerd plan voor je klaarliggen. 

 

Stap 1: Bereid je voor

Uitstekende planning:

Bedek je vloer en meubels en gebruik schilderstape om de randen af te plakken. Controleer of de schilderstape geschikt is voor de primer die je gebruikt. 

 

Schoonmaakmiddelen:

Stof eventuele resten af en ontvet ze indien nodig. Dit geeft de beste effecten bij het maken van een cementlook muur. 

 

Muurvuller en schuurpapier:

Schuur de muur glad nadat je gaten of breuken hebt weggewerkt.

 

Grondverf:

Na het aanbrengen laten drogen. Kijk eventueel op de verpakking hoe lang het duurt voordat het droog is. 

 

Verf met een betonlook:

Om de juiste textuur te krijgen, meng en breng je de verf met betonlook aan volgens de aanwijzingen en gebruik je naar behoefte troffels, spatels of sponstechnieken.

 

Verfkwast:

Om het gewenste effect te krijgen, kan de L'authentique betonlook verf alleen worden aangebracht met een kwast. Rollers zijn dus niet het juiste gereedschap voor dit doel.

 

Stap 2: De muur schuren

Schuur en reinig de muur voordat je begint met verven om hem een betonlook te geven. Zorg ervoor dat je de randen goed hebt afgeplakt met afplaktape die geschikt is voor het soort primer dat je wilt overschilderen.

 

Stap 3: Kies je betonlook verf

Verf met een cementlook is er in verschillende tinten. Kiezen voor een lichtere tint geeft de indruk van ruimte. Aan de andere kant kan het kiezen van een diepere tint helpen om een comfortabele en uitnodigende sfeer te creëren. Wil je liever een ander item? Dan heb je opties, waaronder muurgroen met een betonlook. 

 

Stap 4: Breng grondverf aan

Het is aan te raden om een primer aan te brengen onder de betonlook voordat je de Betonlook verf gebruikt. Zo hecht de verf beter omdat deze primer een korrel heeft. De betonlook verf zal geen grip hebben en geen effect of textuur geven als je hem over een gladde muur of ander glad oppervlak smeert zonder eerst een primer met korrel te gebruiken. De L'Authentique Concrete Look Paint Primer is een eersteklas primer.

 

Stap 5: Muur verven met betonlook verf

Je kunt een betonnen effect aanbrengen op de muur in je woonkamer of op de muur in je badkamer. Het betonnen effect is ook een optie voor de muren in je slaapkamer. 

 

Verf eerst de randen met een verfkwast:

 

Verf het afplakband van het midden naar de rand met een kwast. Het gebruik van een kwast om hoeken volledig te schilderen is bijzonder moeilijk en het resultaat is vaak een dunne lijn overtollige verf. Hierdoor is de schilder genoodzaakt om de lijnen in ieder geval met een kwast te verwijderen. Probeer de kwast altijd zo dicht mogelijk bij de hoeken te krijgen. Als je klaar bent, schilder je met een kwast de hele muur en zorg je ervoor dat je alle druppels die je ziet wegwerkt.

 

Gebruik brede vegen om het oppervlak glad te maken terwijl je de troffel onder een hoek van 60-80 graden houdt.

 

Zorg ervoor dat je een doek gebruikt om de troffel schoon te houden. Het eindproduct zal meer structuur hebben naarmate je meer verhoogde delen achterlaat. Doe dit totdat de muur volledig bedekt is. Geef de muur daarna minstens twee uur de tijd om te drogen.

 

Hoeveel toepassingen van betonlook verf moet ik gebruiken?

 

To get the desired completed look, apply two or three coats.

 

Stap 6: De muur laat drogen

Het kan pas opnieuw worden geschilderd na minstens acht uur nadat de eerste laag is aangebracht. Je moet minstens 24 uur wachten tot de tweede laag Betonlook verf droog is voordat je deze aanbrengt. 

 

Stap 7: Een twee-componenten-lak aanbrengen om af te werken

Zodra de Betonlook verf is aangebracht, kan een tweecomponentenlak worden gebruikt om het af te werken. Betonnen oppervlakken, waaronder garagevloeren, worden vaak gecoat met de tweecomponentenlak. Het is cruciaal om het oppervlak grondig te reinigen voordat je de verf aanbrengt met een verfroller. Het product Trae Lyx Mineral Finish 2K is geliefd en van hoge kwaliteit. Raadpleeg altijd de aanwijzingen op de verpakking om er zeker van te zijn dat je de juiste aanpak volgt. 

Een watergedragen 2K is niet helemaal transparant, dus wees voorzichtig met donkere kleuren. Het zou jammer zijn als je donkere kleuren worden verdoezeld door een witte of grijze waas.