RAL 9010 - Zuiver wit

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Kleuren

RAL 9010 (ook wel Zuiver Wit en Gebroken Wit genoemd) behoort tot de RAL kleuren en is na standaard wit de populairste lichte tint. Zo populair zelfs dat fabrikanten enkele verfproducten zelfs standaard in deze kleur aanbieden. Dat deze kleur zo populair is komt doordat het standaard wit wat harder is en RAL 9010 iets van het witte af is. Hierdoor is deze kleur een goed alternatief, zonder veel van de kleur standaard wit af te wijken.

Wat is het verschil tussen standaard wit en RAL 9010?

Waar standaard wit door sommigen als te kil wordt ervaren neigt de kleur RAL 9010 eerder naar crème, maar is het ook weer niet zo crème als bijvoorbeeld de kleur RAL 9001. Hierdoor is de kleur RAL 9010 voor veel interieurs een goede tussenweg.   

 

De RAL kleurenwaaier

Verfkleuren hebben een kleurnaam en/of kleurcode en behoren daarnaast tot een kleurenwaaier. Zo behoort RAL 9010 tot de RAL kleurenwaaier. RAL heeft verschillende kleurenwaaiers, waarbij de RAL Classic de meest gebruikte is. Deze kleurenwaaier bestaat uit 213 verschillende kleuren. Zo behoort RAL 9010 tot de RAL kleurenwaaier. Histor noemt deze kleur Zonlicht in de eigen kleurenwaaier.

 

De kleur RAL 9010 bestellen bij VerfonlineXL

Bij VerfonlineXL kun je muurverf, houtverf en grondverf naar de kleur RAL 9010 laten mengen. Vul hiervoor tijdens het bestellen in het veld Kleurcode in dat het gaat om RAL 9010. In elke mengmachine staat het recept van deze kleur en afhankelijk van het verfproduct wordt er dan een bepaalde hoeveelheid mengpasta aan de verf toegevoegd. We raden bij twijfel aan om gebruik te maken van een kleurstaal. Kleuren kunnen op verschillende beeldschermen anders weergegeven worden. Mocht je nog vragen hebben over deze kleur of over verven dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

 

ral 9010