• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

RAL kleurenwaaier (1)

Toon 1 - 1 van 1

RAL kleurenwaaier

RAL is een kleurensysteem dat in het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld en staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Er zijn op dit moment 3 kleurenwaaiers: RAL Classic, RAL Design en RAL Digital. Veruit de bekendste van deze 3 is de RAL Classic kleurenwaaier. Deze bestaat uit 213 kleuren die elk een eigen kleurnaam en 4-cijferige kleurcode hebben. De kleurnaam is in 6 verschillende talen vertaald, dus de kans is aanwezig dat je deze kleuren in een andere taal tegenkomt. Dat deze kleurenwaaier zo populair is geworden komt doordat deze in de loop der jaren de standaard is geworden in de industrie, bouw en in het verkeer.

Waar staat de kleurcode voor?

De kleurenwaaier is opgedeeld in verschillende kleurtinten, waarbij het eerste cijfer van de kleurcode verwijst naar een specifieke kleurtint: 1: geel, 2: oranje, 3: rood, 4: violet, 5: blauw, 6: groen, 7: grijs, 8: bruin, 9: wit en zwart. De kleurcode wordt altijd in combinatie met de letters RAL benoemd, zoals RAL 9010.

Populaire RAL kleuren

Er zijn een reeks populaire RAL kleuren, zoals de RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010 en RAL 9016. Dit zijn lichte kleuren die als alternatief voor het standaard wit worden gebruikt. Andere populaire RAL kleuren zijn de RAL 5011, RAL 7039 en RAL 7016.

RAL kleuren bestellen bij VerfonlineXL

Bijna elke RAL kleur kunnen wij mengen. Sommige kleuren, zoals de parelmoer kleuren, kunnen alleen met een speciale verf worden gemaakt. Elke kleur heeft een eigen kleurnaam en kleurcode. We raden dan ook aan om beide altijd te vermelden wanneer je via onze website gaat bestellen. Hiervoor vul gebruik je tijdens het bestellen in het veld Kleurcode. We raden bij twijfel aan om gebruik te maken van een kleurstaal. Kleuren kunnen op verschillende beeldschermen anders weergegeven worden. Mocht je nog vragen hebben over deze kleur of over verven dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.