• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

White wash beits (0)

Geen producten gevonden...
Toon 1 - 0 van 0

White wash beits

Met beits bescherm je je hout tegen rotten, uitdrogen en de werking door bijvoorbeeld warmte, kou en uv-straling. Met de juiste beits voorkom je dat de structuur van het hout aangetast wordt, waardoor het langer meegaat. Met white wash beits bied je het hout niet alleen bescherming maar geef je het ook een mooie witte wasachtige laag. Hierbij blijft de prachtige houtstructuur zichtbaar terwijl het hout een rustiek gebleekte landelijke uitstraling krijgt.

Bij Verfonline XL vind je de meest voordelige white wash beits voor zowel binnen als buiten. De binnenbeits is meestal gemaakt op waterbasis. Hierdoor ruikt het minder en verkleurt het minder snel. Buitenbeitsen zijn daarentegen meestal gemaakt op terpentinebasis. Dit is veel sterker en biedt meer bescherming tegen vocht en uv-stralingen.

Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan. Er zijn verschillende soorten beits voor bijvoorbeeld meubels, steigerhout, schuttingen en vloeren. Bedenk daarom vooraf waarvoor je de whitewash beits wilt gebruiken. Ook het type hout kan invloed hebben op de uitwerking van diverse typen beits. Tropisch hardhout bevat bijvoorbeeld veel olie waardoor er bij het gebruik van de verkeerde producten vlekken kunnen ontstaan. Onze experts van Verfonline XL staan dan ook altijd voor je klaar om je te voorzien van het juiste advies en om al je vragen te beantwoorden. Veel antwoorden kan je ook terugvinden in 1 van onze blogs.

Aanbrengen van white wash beits

Voordat je white wash beits aanbrengt is het belangrijk dat het hout schoon, vet- en stofvrij is. Voor het mooiste resultaat vul je gaten en kieren eerst op waarna je het licht opschuurt. Breng vervolgens een dunne laag beits aan met een kwast of roller waarbij je met de naden mee verft. Indien er druppels ontstaan, veeg deze dan direct weg. Voor een optimale bescherming geef je het hout meerdere lagen beits. Laat de beits tussendoor wel goed drogen en schuur de vorige laag weer licht op. De droogtijd verschilt per merk. Raadpleeg hiervoor dus eerst de verpakking. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe witter de laag wordt en hoe vager de nerfstructuur te zien is. Hoe diep de kleur van de wash wordt is ook afhankelijk van de houtsoort. Bij zachte houtsoorten zoals grenen en naaldbomen trekt de beits namelijk diep in het hout waardoor er meerdere lagen nodig zijn om een goed white wash effect te verkrijgen.

Verschillende merken white wash beits

Bepaalde merken zoals steigerhoutbeits van Hermadix heeft beits met een voorgemengde white wash kleur. Wil je liever een white wash kleur van een ander merk zoals pantserbeits van Rambo, dekkende tuinbeits van Wijzonol, Sigmalife beits van Sigma of Cetol beits van Sikkens, dan mengen wij deze kleur graag voor je. Geef bij de bestelling dan aan dat je de beits met het RAL-nummer 3155 wilt. Eenmaal gemengde beits kan echter niet meer geretourneerd worden. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw verfklus.